Kultúra

Egri Jánost ünneplik

Szulák Andreával, Török Ádámmal és a Romano Drommal lép fel a legkeresettebb magyar bőgős.

Ötvenedik születésnapját ünnepli Egri János bőgős; erre az alkalomra elhívta zenésztársait, barátait, szinte mindenkit, akivel együtt muzsikált – így a koncerten a jazz mellett blues-, funk-, világzenei és popdalok is elhangzanak.

A koncerten többek között fellép a Trio Midnight (Oláh Kálmán, Egri János, Balázs Elemér), Malek Andrea, Szulák
Andrea, Török Ádám, Fekete Jenő, Szőke Nikoletta, Dresch Mihály, Kőszegi Imre, Szakcsi Lakatos Róbert, Egri János Jr., David Yengibarjan, a Romano Drom – és még sokan mások…

Egri János 1966-ban született Budapesten, zenész családban. Tizenhét éves kora óta aktív színpadi muzsikus és jelenleg az egyik legkeresettebb jazz-bőgős Magyarországon. Elsősorban modern mainstream bőgős, de az évek során részt vett számos crossover és világzenei projektben, illetve basszusgitárosként rendszeresen fellép neves popzenekarokkal is. Szinte minden neves magyar jazzmuzsikussal játszott együtt; a popzenészek közül leggyakrabban Horváth Charlie-val, az etno jazz világában pedig David Yengibarjannal koncertezik. A világhírű Romano Drom zenekarban is játszik. Megalakulása óta állandó tagja a Trio Midnight együttesnek, és gyakori résztvevője Oláh Kálmán más formációinak is.

Egri 50 – The Hungarian Jazz Bass Player

2016. február 13. 20.00
G3-Gödör Klub, Budapest,
VI. Király u. 8-10.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik