Kultúra

Szerelem és őrület határmezsgyéjére Péterfy Bori kalauzol – jön a Véres Valentin

Izgalmas koncepcióval indul az ID Xtra új műsora, a házigazdát nem is választhatták volna ki stílusosabban.

Borzongató program Valentin-nap estére: február 14-én, vasárnap este 21 órakor indul az ID Xtrán a Véres Valentin című sorozat, melyben valós bűneseteket dolgoznak fel dramatizált formában, a bemutatott történetekben egy dolog lesz közös: mind az őrületbe, gyűlöletbe, sőt, vérbe forduló szerelem témáját járja majd körül.

A sorozat önmagában is ígér izgalmakat, de ami igazán ráemel a hangulatra, az a házigazda személye, a színész-énekes Péterfy Bori. A csatorna kifejezetten a sorozat témájához-hangulatához keresett hozzáillő karaktert, ami, ha Péterfy Bori énekesi munkásságára gondolunk, nem is lehetne stílusosabb: ahogy maga Bori is kiemelte: „A dalaim nagyon hasonló témákról szólnak. Sokszor éneklek szerelmi drámákról, szenvedélyről. Ezek mind megtalálhatóak a sorozatban is. Az a jó, hogy a dalszövegekbe nyugodtan le lehet írni minden őrületet, amit csak akar az ember, és amit soha nem tenne meg természetesen. A tavasszal megjelenő Szédülés című új lemezünkön is lesznek igazan véres és kegyetlen számok” – tette hozzá.

Véres Valentin / Discovery Communication/IDXtra
Véres Valentin / Discovery Communication/IDXtra

A Véres Valentin öt epizóddal jelentkezik majd, és azt a kérdést boncolgatja, milyen vágy és megszállottság vezet a világszerte a címlapokra kerülő szerelmi bűntényekhez? Az élethű rekonstrukciókon keresztül életre keltett, valódi, a bűntényekhez kapcsolódó, sőt, akár az elkövetők által rögzített felvételekkel kiegészített történetek narrációját Péterfy Borival Magyarországon forgatták le, egy, a sorozat rejtélyes hangulatához illő százéves villában. „Az összes történet nagyon durva, és félelmetes látni, hogy a féltékenység mennyire ki tudja hozni az emberből az állatot. Sok mindent megtennék én is, volt már olyan, hogy elborult az agyam a féltékenységtől vagy a túlzott szerelemtől, de van egy pont, amit normális ember nem lép át.” – mesélte az énekesnő.

A Véres Valentin által feldolgozott történetek között lesz gyilkos tanár-diák románc, tragédiába fulladó félrelépés és véres táncoslány-üzletember viszony is. Az első epizód egy furcsa szerelmi háromszöggel foglalkozik, melyben egy vallásos – és párkapcsolatban élő – lányt rabul ejt egy igazi rosszfiúval folytatott tikos viszonya. A férfi azonban egyre féltékenyebben és agresszívebben viselkedik, a lány pedig hiába próbál szabadulni tőle, a drámára pedig rásegít a férfi drogfüggése is… A Véres Valentin első epizódja február 14-én, vasárnap 21:00 órakor debütál az ID Xtra műsorán.

 

Olvasói sztorik