Kultúra

Folytatást és egyben rebootot kaphat a Narnia krónikái

A fantasy-folyam következő epizódja teljesen új stábbal és szereplőkkel készül.

A Narnia krónikái első részét, a C.S. Lewis tollából készült Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényt 2005-ben nagy reményekkel készítette el a Walt Disney, mint a franchise első darabját. A 180 millió dolláros költségvetésből készült film mérsékelt sikert aratott, globálisan 453 millió zöldhasút termelt. Aztán jött két folytatás, hogy trilógiává terebélyesedhessen a sorozat, de szinte már csak muszájból készült el, pedig az első résszel még úgy tűnt, a fantasy műfaja újra erőre kap. Hamar kiderült aztán, hiába voltak még próbálkozók (Arany iránytű, Csillagpor stb.), csak olyan rokonművek, mint a Harry Potter-széria és a Trónok harca sorozat lett sikeres.

Idén lesz egy grandiózus próbálkozó, a Warcraft személyében, amely talán felélesztheti az agonizáló műfajt, de addig a Narnia alkotói kivárnak, kíváncsiak annak sikerére. Egyelőre még csak annyi biztos, hogy dolgoznak a folytatáson, amely teljesen új alapokra helyezi a franchise-t. Ahogy fogalmaztak:

Új karakterek, különböző rendezők, teljesen új csapat – ez az, ami következik.

A sequel elméletileg Az ezüsttrón című regény eseményeit tárgyalná, amelyben már nem szerepel Peter, Susan, Edmund és Lucy, csak a kezdetben kiállhatatlan, okoskodó, fölényeskedő unokatestvérük, Eustace.

silver chair

A karakter már feltűnt a legutolsó Narnia-sztoriban, A Hajnalvándor útjában is, de ha az alkotók tényleg mindenkit lecserélnek, akkor valószínűleg már nem Will Poulter alakítja majd a szereplőt, bár már nem is olyan kisfiú, mint öt éve:

010TCN_Will_Poulter_004

A készítők tehát egyelőre ködösítenek, valószínűleg a Warcraft után okosabbak leszünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik