Kultúra

Operaházi útravalót kapott az idei év első fővárosi babája

A Magyar Állami Operaház nevében Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntötte Flórát.

A főigazgató délelőtt meglátogatta a főváros idei első újszülöttjét a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Ókovács Szilveszter elmondta: Flóra édesanyja hobbiszinten hegedül. Az operaház már negyedik éve készült zenei kiadvánnyal az újszülöttek fogadására. Az Útravaló című válogatássorozat minden évben más programmal jelenik meg, de népszerű és a gyermekek alapműveltségében meghatározó szerepet játszó zeneművekből csemegéz. Tavaly nem hanglemezt, hanem DVD-t készítettek, amely a Parázsfuvolácska színházi előadását tartalmazta.

Az Útravaló 2016 ismét egy DVD, amely az operaház rendelésére készült, tavaly bemutatott Tallér Zsófia zeneszerző Leánder és Lenszirom című operáját tartalmazza. Kiadványukat nem csak az év első újszülöttjének, hanem valamennyi magyar újszülöttnek, még a határon túli magyar gyermekeknek is igyekeznek eljuttatni. A lemezből idén is 100 ezer példányt készítettek. Ókovács Szilveszter szerint a gyermekek zenei nevelését nem lehet elég korán elkezdeni.

Az operaház célja nemcsak a nevelés, hanem az is, hogy ajándékba adják a magyar kultúra egy darabját, amit a gyermekek a szüleikkel közösen élvezhetnek. A főigazgató szeretné, ha az emberek, családok minél többet járnának színházba, hangversenyekre, operába, és erősödne a zene és a kultúra iránti érdeklődés. Minden évben felkérnek valakit, hogy Útravalót ajánlja. Idén Kótai Mihály világbajnok ökölvívó ajánlja a lemezt, aki rendszeresen jár operába, mert kislánya balettozik, másik gyermeke pedig az opera gyermekkarának tagja.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik