Kultúra

Valószínűleg a Jessica Jones is kap második évadot

A Daredevil sikere után a Jessica Jones is remek visszajelzéseket kapott, így a Netflix tervezi a folytatást. Kérdés, hogy hova passzírozza be?

A sorozatait on-demand szolgáltatásként és évadepizódjait egyszerre elérhetővé tevő Netflix ugyan hétpecsétes titokként őrzi, hányan kattintottak szériáira, de az bizonyos, hogy a Daredevil minden eddigit felülmúlt (pedig a House of Cards is nagy kritikai elismerésnek örvend). A Jessica Jones valószínűleg nem teljesítette túl ezeket a számokat, de így is megfelelt a Netflix és a Marvel elvárásainak. Azt pletykálják, hogy emiatt már tervezik a sorozat második évadát is, viszont kérdéses, hogy erre mikor kerülne sor, hiszen az eredeti elképzelés az volt, félévente érkezne egy Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, majd a mind a négyükkel felálló Defenders.

Ez szép és jó, hiszen az ütemterv eddig szépen halad, csupán a Daredevil sikere miatt már amúgy is be van tervezve egy második évad, s ha a Jessica Jones is hasonlóképpen jár, az nagyban borítja az egész logisztikai tervet. A Marvel szeme pedig valószínűleg egyszerre sír és nevet is, hiszen a kritikai elismerés elengedhetetlen egy olyan brutális franchise esetén, mint amilyen az MCU (Marvel Cinematic Universe), de közben arra is kell gondolniuk, hogy a sorozatok csúsztatása a második évadok miatt azt is jelentheti, hogy a Bosszúállók duplarészes trilógiazárójában Thanos ellen már a Defenderst nem tudják bevetni. Én a magam részéről örülnék, ha érkeznének új évadok és tovább csúszna az egész Netflixes univerzumbővítés, mert talán mindenki azzal járna a legjobban, ha ez a négy szereplő ottmaradna, ahol van, vagyis New York Hell’s Kitchen kerületében, ahol életszagú események történnek velük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik