Kultúra

Tévésorozat készül a Snowpiercerből

A kultstátuszba emelkedett sci-fit újragondoló szériát a Világok harca, illetve az Avatar folytatásainak írója fogja kidolgozni.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint alig két évvel a nagyjátékfilmes adaptációt követően a tévéképernyőkön újra feldolgozásra kerül a francia Jacques Lob és Jean-Marc Rochette páros 1982-ben megjelent Le Transperceneige című képregénye, melynek a tévésorozatként megvalósuló változatát az a Josh Friedman fogja írni, aki a közelmúltban James Cameronnal dolgozott az Avatar második és harmadik részének szkriptjén.

Ennél izgatottabb már nem is lehetnék a rendkívüli lehetőség miatt. Nagy rajongója vagyok Bong Joon-ho rendező filmjeinek, főként a Snowpiercernek. Ez egy nagyszerű sci-fi: gondolatébresztő, politikai, vicces, ijesztő és alattomos. És az egész egy vonaton játszódik. Egy k*rva nagy vonaton! Mi mást kívánhat még az ember?

– lelkendezett Friedman a projekt bejelentésekor. A Snowpiercer jogait a Tomorrow Studios vásárolta meg a koreai CJ Entertainment & Mediától, akik a mozifilmet készítették. Azt egyelőre még homály fedi, hogy a tévés produkció munkálatai mikor kezdődhetnek, illetőleg melyik amerikai csatorna fogja majd műsorára tűzni a sorozatot.

A hazánkban a Snowpiercer – Túlélők viadala címen futó disztópikus sci-fi 2031-ben játszódik egy elpusztíthatatlannak tartott vonaton, melyen az újabb jégkorszak beállta után az emberiség maradéka kerüli meg a Földet újra és újra, csakhogy, amíg az elit fényűzésben él az elülső kocsikban, addig a szegények borzalmas körülmények között tengődnek a hátsókban. Ezt elégeli meg és a nép vezérévé válva lázadást robbant ki az eltökélt Curtis (Chris Evans), aki a társaival együtt elindul előre, hogy megtalálja és felelősségre vonja a vonatot valaha építő és azt évek óta irányító Wilfordot (Ed Harris).

Forrás: The Hollywood Reporter via Coming Soon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik