Kultúra

Chewbacca enyhítette egy Star Wars-rajongó kisfiú gyászát

A karaktert alakító színész, Peter Mayhew szívhez szóló levelet küldött egy hétéves rajongónak, aki elvesztette legjobb barátját.

A színész levelét már több mint 130 ezerszer tekintették meg az Imguron, amit egy Liam nevű kisfiúnak címzett, s amely szabatos fordításban nagyjából így hangzott:

Kedves Liam,

Sajnálattal hallom, hogy nem nézheted meg a legújabb Star Wars-filmet a barátoddal, Sammel. Tudom, hogy néha történnek dolgok, amiket képtelenek vagyunk felfogni, és csak szomorúságot érzünk miattuk. Viszont fontos emlékezned, milyen volt együtt lenni Sammel. A legjobb barátok sosem hagynak el minket, örökké élnek szívünkben és emlékeinkben. Tudom, hogy imádni fogod a Star Wars: Az ébredő Erőt, és biztos vagyok benne, hogy találsz még barátokat, akik szeretik a Csillagok háborúját. A legjobbakat kívánom neked és az Erő legyen veled.

Üdvözlettel, Peter ‘Chewbacca’ Mayhew

A sorokat később a Sam nevű kisfiú nővére a Redditen magyarázta meg: öccse egy tragikus balesetben hunyt el, legjobb barátja, Liam pedig nagyon nehezen dolgozta fel elvesztését, viszont szerette volna, hogy Chewie-hoz is eljusson a története. Ez pedig nemcsak megérkezett, de válasz is született rá, ami nem meglepő, hiszen Peter Mayhew korábban is erről volt ismert. Legutoljára közbenjárt annak a rajongónak is az ügyében, aki félt attól, hogy nem érheti meg a decemberben érkező legújabb epizódot. J.J. Abrams-ék teljesítették is a kívánságát, a kötőszöveti daganatok egyik speciális fajtájában szenvedő rajongó a megtekintést követően, pár nappal később el is hunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik