Kultúra

A visszatérő James Bond jól nyitott, de nem nyomta le a Skyfallt

De a lagymatag szeptember és október hónap után a 007-es és Snoopy-ék így is kasszát robbantottak.

A Quantum csendje viszonylag negatív kritikái után a Skyfallal főnixmadárként tért vissza James Bond, ezért a Sony egyben tartotta az egész csapatot, Sam Mendes rendezővel és Daniel Craig főszereplővel az élen, és viszonylag gyorsan belecsaptak a folytatásba. Ahogy azonban meg is írtuk, a 24. Bond-mozi, a Spectre – A Fantom visszatér az előző epizód receptjét követve hiába igyekszik emelni a tétet, a gyengébb forgatókönyv és az apró hibák folytán nem sikerül felülmúlnia a franchise legjobb darabját. Ez tetten érhető a mozibevételek alakulásában is, a Skyfall 88 milliós nyitását nem sikerült lenyomnia, igaz a 73 milliós kezdés pont felülmúlja a Sony 65-70 milliós vágyait, így a gyártó valószínűleg annyira nem bánkódhat. Maximum abban, hogy a Spectre összességében kevesebb nézőt vonzott, mint a már említett A Quantum csendje, de az inflálódott jegyárak, plusz a 3D-s vetítések ezt kompenzálták. Ezek ellenére a valaha volt legdrágább 007-es kaland (300 millió zöldhasú volt a büdzsé) valószínűleg otthon, Amerikában nem lesz nullszaldós.

Azonban nem csak a kémkalandra, hanem rajzfilmre is ki lehettek éhezve az amerikai nézők, hiszen a Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts-film is szépen gyűjtögetett, 45 millió dolláros bevétele egészen szépnek mondható. A mentőexpedíció a két új premier érkeztével érthető módon a dobogó harmadik fokára esett vissza, viszont már alig kell pár cent, és átlépi a 200 milliós bevételt. Egyébként a három dobogós film olyan összeget produkált ezen a hétvégén, amire július óta nem volt példa az amerikai mozikban. Pozíciójukat valószínűleg jövő héten sem veszélyezteti majd semmi, ugyanis a debütáló Káosz karácsonyra, a chilei bányászokról szóló The 33, valamint a My All-American című sportdráma vélhetően együtt alig lesz többre képes, mint 10 millió dollár.

A teljes hétvégi bevétel (november 6-8.):

1. Spectre – A Fantom visszatér. Hétvégi bevétel: $73.0m Összbevétel: $73.0m Gyártási költség: $300m
2. Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts-film. Hétvégi bevétel: $45.0m Összbevétel: $45.0m Gyártási költség: $100m
3. Mentőexpedíció. Hétvégi bevétel: $9.3m Összbevétel: $197.1m Gyártási költség: $108m
4. Libabőr. Hétvégi bevétel: $7.0m Összbevétel: $66.4m Gyártási költség: $58m
5. Kémek hídja. Hétvégi bevétel: $6.1m Összbevétel: $55.0m Gyártási költség: $40m
6. Hotel Transylvania 2: Ahol még mindig szörnyen jó. Hétvégi bevétel: $3.6m Összbevétel: $161.3m Gyártási költség: $80m
7. Az ételművész. Hétvégi bevétel: $3.0m Összbevétel: $10.2m Gyártási költség: $20m
8. Az utolsó boszorkányvadász. Hétvégi bevétel: $2.7m Összbevétel: $23.6m Gyártási költség: $90m
9. A kezdő. Hétvégi bevétel: $1.8m Összbevétel: $71.4m Gyártási költség: $35m
10. Paranormal Activity: The Ghost Dimension. Hétvégi bevétel: $1.7m Összbevétel: $16.3m Gyártási költség: $10m

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik