Kultúra

Elképesztő nézettségi számokat produkál a Star Wars VII előzetese

A Star Wars.com tette közzé az adatokat, melyek szerint a harmadik előzetest hihetetlenül sokszor tekintették meg az első napon.

Többé már fikarcnyit sem közhely, hogy az egész világ kíváncsi volt a magyar idő szerint hétfő éjjel négy óra körül közzétett harmadik előzetesre, ugyanis a Star Wars.com adataiból kiderül, hogy a trailert huszonnégy óra leforgása alatt mintegy 112 milliószor játszották le online, ami messze felülmúlja a tavaly novemberi első teaser 55 milliós és az áprilisban közzétett második 88 milliós első napi eredményét. Ráadásul ez még semmi, ugyanis hozzáadva ehhez az amerikai ESPN sportcsatorna műsorán a Philadelphia Eagles vs. New York Giants futballmeccs közvetítését nézőket, akik a találkozó félidejében debütált előzetest a tévéképernyőkön látták, a végeredmény 128 millióra rúg.

Posztjában a hivatalos Star Wars-weboldal egyébként nem csupán az adatokat közölte, de meg is köszönte mindenkinek a „történelmi Star Wars: Az ébredő Erő-hetet”, illetőleg a december 18-as premiervetítések iránti elképesztően nagyfokú érdeklődést, amely világszerte a mozik online jegyfoglaló rendszereinek átmeneti halálához és a jegyek rekordidő alatt bekövetkező elfogyásához vezetett. A várakozás tehát globálisan is a tető fokára hágott, melynek enyhítésére egyelőre magam is a jelenlegi legjobb módszert: a harmadik (és elméletileg egyben utolsó) előzetes újra abszolválását tudom javasolni. Íme:

Forrás: Star Wars via Collider

Ajánlott videó

Olvasói sztorik