Kultúra

Felkészülni: visszatér a Szívek szállodája

Míg a világ a Star Wars-trailerre figyel, a Netflix behúzta a tutit: életre keltik a Szívek szállodáját.

Pár órával a mindent elsöprő Star Wars-trailer előtt robbant a hír, hogy a Netflix hamarosan szerez magának még néhány százezer elkötelezett rajongót: újjáélesztik a zseniális, okos, pörgős, szupervicces Gilmore Girlst, aminek magyar címfordítása – Szívek szállodája – egy életre beskatulyázta a szériát az ostobácska csajfilmek közé. Mármint nyilván azok között, akik nem nézték a sorozatot – akik nézték, azok nyilván tudják, hogy közel sem agyatlan vattacukorkodásról van szó.

A hét évadot megért szériát a TV Line Reports információi alapján igen érdekes koncepcióban folytatja a Netflix: négy darab 90 perces epizód érkezik. A jó hír, hogy az eredeti széria emblematikus alkotója, Amy Sherman-Palladino már biztosan benne van a projektben, ami azért is fontos, mert anno az utolsó évadot már nem ő írta, és ez bizony érezhető is volt: a sorozat korábbi jellegzetes sziporkázása alábbhagyott, és a szálak elvarrása is elég kapkodósra sikerült – így most külön jó, hogy Sherman-Palladino rendbe teheti a dolgokat.

Azért még nem ezer százalékos az öröm: akad még ugyanis néhány casting-kérdés, ezek legfontosabbika a két főszereplő, Alexis Bledel (Rory) és Lauren Graham (Lorelai) helyzete, akik ugyan korábban pozitívan nyilatkoztak egy esetleges folytatásról, ám hivatalosan még nem írtak alá a folytatásra. Ugyanez csak tárgyalások folynak a Luke-ot alakító Scott Pattersonnal és Rory nagyanyját, Emilyt játszó Kelly Bishoppal is – Edward Herrmann tavaly év végén elhunyt, így a Rory nagyapja, Richard karaktere esélyesen behoz egy tragikus szálat a sorozatba is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik