Kultúra

Egyedi látványtechnikával érkezik A Játékkészítő

Los Angeles, New York, Dubaj, Moszkva és Shanghai után végre itthon is látható lesz a világhírű 3D mapping művész, Bordos László Zsolt látványvilága december végén, A Játékkészítő előadásain.

Új rendezésben, új és régi szereplőkkel, új és régi dalokkal, egyedi, hazai produkcióban még nem látott látványtechnikával érkezik idén decemberben újra a tavalyi év szuperprodukciója, A Játékkészítő pop-show-musical. Többek között Stohl András, Szabó Győző, Nagy Feró, Vastag Tomi, Király Linda, Kamarás Iván, Oroszlán Szonja, Radics Gigi előadásában egyszerre lesz interaktív mesés kaland, amiben a színház, a zene, a tánc, a cirkuszművészet, valamint a lenyűgöző vizualitás különleges egysége keveredik.

A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló darab, egyedülálló látványvilággal ragadja ki a nézőt a realitásból. Ennek egyik meghatározó eleme a 3 dimenziós fényfestés (3D mapping) lesz, ami egyszerre nyűgöz le és repít el egy csodákkal teli mesébe. Sőt a nézők, ebben a varázslatos világban aktív részeseivé is válhatnak a történetnek.

Mi is az a 3D mapping

Több, nagy teljesítményű projektorral vetítenek meg egy térbeli felületet. A technológia egyedisége az, hogy nem egy sík felületre, hanem térben elhelyezett tárgyakra, díszletekre vetít. Ezért is izgalmas, mert háromdimenziós felületen jelenik meg a 3D-s animáció.

A speciális látványvilágot Bordos László Zsolt architekturális vetítéssel foglalkozó 3D-művész, a műfaj világhírű szakértője tervezi. Bordosé a magyar kortárs képzőművészet egyik nagy dimenziójú sikertörténete. Hatalmas ívet járt be világszerte panoráma- és holografikus vetítéseivel többek között Los Angelesben, New Yorkban, Dubajban, Párizsban, Genfben, Kölnben, Jerevánban, Moszkvában és Shanghaiban.

Ízelítő:

A történet

A Játékkészítő története arról mesél a mai gyerekeknek, akik gyakran belefeledkeznek a lélektelen videojátékokba, hogy a fantázia világában is számos érdekes és izgalmas történettel találkozhatnak.

A történet egy magányos, szemüveges kisfiúról, Petiről szól. Az iskolatársai gyakran csúfolták, egyszer még be is zárták egy elhagyott épületbe, ahol a szemüvege is leesett a sötétben. Ám ahogy elkezdett tapogatózni utána a földön, egyszer csak egy piros keretes varázs-szemüveg akadt a kezébe, amitől rögtön bátrabb lett. Elindult megkeresni a kijáratot, s közben összetalálkozott a Malaccal, aki a Játékkészítőhöz indult, hogy videojátékká válhasson: mert ma már csak így lehet létezni, a régi mesehősök ideje lejárt – állította. Így hát útra keltek együtt, hogy számos kalandot átélve és számos mesés barátot szerezve eljussanak céljukhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik