Kultúra

A The Walking Dead nem a szörnyekről szól

A sorozat Carolja szerint az emberek a fontosak, és az, hogyan birkóznak meg a lehetetlen körülményekkel.

Melissa McBride a The Walking Dead Carolja a sorozat egyik legérdekesebb karaktere lett azáltal, hogy a korábbi áldozatból, akit állandóan – még a zombiapokalipszis közepette is – vert a férje, szépen lassan igazi badass figurává vált. A legutóbbi évadban ugyan továbbra is a szelíd háziasszony szerepét játszotta, hogy csökkentse az Alexandriában tapasztalható feszültséget, ám a nyugtalanító körülmények miatt ez az álca lassan lehullik róla: bár rideg nőnek tűnik, akit egyáltalán nem ráz meg, ha erőszakot kell elkövetnie, lassan azt is kimutatja, hogy a döntései milyen mélyen érintik. Figyelem, apró spoilerek hangzanak el az előző évadból!

AMC
AMC

Mire számíthatnak a rajongók a 6. évadban?

Helyenként egészen gyomorforgató lesz, és fantasztikus alakításokra számíthatunk, amelyeket már én is nagyon szeretnék látni.

Miért mondja azt Carol Ricknek, hogy várjon, amikor meglátja Pete-et a katanával?

Mert okos. Okosnak kell lenned, ha rossz emberekkel vagy körülvéve, márpedig Carol egy nagyon rossz emberrel élt kapcsolatban, hiszen már az apokalipszis előtt is a túlélésért küzdött. Amikor Pete a karddal hadonászva belép az udvarra, Rick lépni akar, de Carol azt mondja neki, várjon, mert tudja, hogy egy ilyen helyzet gyilkossághoz vezet. Ez elkerülhetetlen, és sajnos most is bekövetkezik a legrosszabb. A történtek pedig felnyitották az Alexandriában élők szemét a valódi veszélyekre.

Milyen hatással vannak Pete tettei és halála az Alexandriában élőkre?

Deanna ráébred, hogy rendet kell tenni, mert az emberek fenyegetést jelentenek. Ricknek pedig meg kell mutatnia a járkálót. Mindent, amiről beszéltünk, bizonyítani kell. Így talán közelebb lehet őket vezetni a felismeréshez, és egy oldalra lehet terelni a falon belül élőket.

Ebben az évadban együtt dolgozhatsz Lennie Jamesszel…

Ez az első alkalom, hogy együtt játszhatok Lennie-vel, pedig annál a jelenetnél szerettem bele a sorozatba, amikor a legelső epizódban képtelen megölni a feleségét. Gyönyörű volt. Akkor értettem meg, hogy ez a széria nem a szörnyekről szól, hanem arról, hogy mi történik. Az emberekről. Ez teszi különlegessé. Nagyon izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatunk.

A The Walking Dead 6. évadát október 12-től hétfőnként 21:50-kor vetíti a FOX.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik