Kultúra

Hamarabb érkezik hozzánk az új Tarantino-film, mint a világon bárhova

Jön az új Tarantino-féle western-agymenés, nem is kell már rá sokat várni. Szinkronos trailer is van.

Quentin Tarantino legújabb filmje, a hányatott sorsú The Hateful Eight, hogy beférjen a díjszezonba, lemegy majd pár amerikai moziban még karácsonykor, de a valódi forgalmazás csak januárban indul. A filmet a Forum Hungary forgalmazza, és az Aljas nyolcas címet kapta a magyar keresztségben, a hazai – csütörtökönként forduló – műsorrendnek köszönhetően pedig itthon egy nappal hamarabb kerül majd vászonra, mint nagyjából bárhol máshol: míg a nemzetközi forgalmazás január 8-án indul, és Európa egy részébe csak egy vagy két héttel később, addig itthon már január 7-től vetítik a mozik.

Tarantinónak bevált a recept: újabb vadnyugati sztorival érkezik a tőle megszokott stílusban és a Tarantino-filmekhez méltó sztárparádéval. A szereposztásból nem hiányozhat a Tarantino-univerzum egyik legstabilabb alapköve, Samuel L. Jackson, illetve Tim Roth és Michael Madsen sem, de a Becstelen Brigantyk után visszatér Zoë Bell is, mellettük pedig Kurt Russel, A gépész-ből ismert Jennifer Jason Leigh, Channing Tatum és a Django elszabadulban is látott Walton Goggins is feltűnik a filmben.

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek? Tarantinót ismerve sok művér elfolyik majd a stáblistáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik