Kultúra

A kísértetek a folyosón ólálkodnak a Bíborhegy új kisfilmjében

A horrorhoz megjelent videóban a készítők mesélnek a történet helyszínéül szolgáló ház félelmetes részéről, ahol a gonosz lelkek testet öltenek.

Közeleg A faun labirintusának forgatókönyvéért Oscarra is jelölt Guillermo Del Toro írta és rendezte Bíborhegy, melynek már az első és eddigi egyetlen előzetese nyilvánvalóvá tette, hogy végre valahára egy minőségi horror kerül majd a mozikba. A Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska és Charlie Hunnam alkotta szereplőgárdát felvonultató produkcióhoz nemrég egy különleges és vérfagyasztó meglepetést tartogató interaktív videó érkezett, ezúttal pedig a lent látható kisfilm futott be, melyben Del Toro és Hiddleston mesélnek a mozi fő helyszínéül szolgáló kísértet járta udvarházról és arról a bizonyos ijesztő folyosóról, ahol az ártó szellemek manifesztálódnak. A videóban megszólaló páros jóvoltából megtudhatjuk, hogy a szándékosan egy emberi alakra hajazó formájúra tervezett, illetve hegyes fogakra emlékeztető tüskékkel keretezett folyosót a filmben a ház ura, Thomas Sharpe is kerülni fogja, mivel ő jól tudja, hogy az egy sötét és veszedelmes terület.

A horror a viktoriánus Anglia egy vidéki kúriájában fog játszódni, ahol amellett, hogy valami rettenetes dolog ólálkodik a falak között, az odaköltöző fiatal írónő, Edith Cushing (Wasikowska) hamarosan felfedezi, hogy az egyébként megnyerő férjura, Sir Thomas Sharpe (Hiddleston) és annak már alapjáraton is felettébb utálatos nővére, Lady Lucille Sharpe (Chastain) egyáltalán nem azok az emberek, akiknek kiadják magukat. A cefetül hangulatosnak ígérkező Bíborhegy október 15-én kerül a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik