Kultúra

Törőcsik hiába mondott igent az őrültnek

Orvosai tanácsára elmarad a különleges színházi csemege.

A Nemzeti Színház korábban különleges kísérletre készült a legendás orosz rendezővel, Anatolij Vasziljevvel. Hemingway Az öreg halász és a tenger című regényéből készült színpadi adaptációja Törőcsik Mari egyszemélyes monológja lett volna a művésznő 80. születésnapján, november 23-án. Arra a művésznő is nagyon készült, azt mondta korábban, hogy Vasziljevvel ő fejjel is a falnak megy, neki mindent megtesz.

Nem tudom, mit fog kérni tőlem. Majd kiderül, az is lehet, hogy vele fogok játszani a színpadon. De azt hiszem, ezt a luxust megengedhetem magamnak, így 80 évesen, hogy ennek az őrültnek igent mondjak, kérjen bármit is.

Törőcsik Mari nyáron el is kezdte Az öreg és a tenger című darab próbáit a rendezővel, ám orvosai tanácsára nem vállalta a bemutatót. Anatolij Vasziljev rendezése helyett gálával ünneplik a Kossuth-díjas színésznőt. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze előtt tisztelgő műsor rendezőjének Jordán Tamást kérte fel Vidnyánszky Attila.

A Nemzeti Színházban a művésznő továbbra is játssza szerepeit. Legközelebb október 24-én és 25-én Zsótér Sándor rendezésében, Henrik Ibsen Brand című darabjában áll színpadra. A teátrum 80. születésnapjára kiállítást is rendez. Olyan tárgyakat is szeretnének bemutatni, amelyeket a művésznőhöz kapcsolódóan őriznek tisztelői. Várják azok jelentkezését, akik fotókkal, jegyekkel, egyéb tárgyakkal rendelkeznek és ezeket ideiglenesen a kiállítás rendelkezésére bocsájtanák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik