Kultúra

Nagyon para horror érkezik az öngyilkosok erdejéről

A Trónok harca Natalie Dormerje igen hangulatos horrormozival folytatja Az éhezők viadala utáni karrierjét. Itt a The Forest trailere.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas, vadregényes erdő Japán egyik legfestőibb vidékén. A Fuji lábánál fekvő Aokigahara erdő az egyébként is rejtelmekkel teli japán mitológia egy különösen bizarr eleme: az erdőről régóta úgy hiszik, démonok és nyughatatlan lelkek otthona, mely legendára ráerősít az a nagyon is valóságos tény, hogy az Aoikigaharában éves szinten százas nagyságrendben történnek öngyilkossági kísérletek, nagy részben sikeresen.

A Wikipédia szerint egészen konkrétan ez az erdő a “legnépszerűbb” öngyilkos helyszín Japánban, olyannyira, hogy a japán kormány pár éve úgy döntött, nem publikálja többé nyilvánosan az erdőben történt öngyilkosságokról, nehogy ezzel is ötleteket adjon, emellett az erdő bejáratánál figyelmeztető táblákkal próbálják rávenni az oda látogatókat, hogy fontolják meg terveiket, és lépjenek kapcsolatba lelkisegély-szolgálatokkal. Magyarán igazán szívvidító helyről beszélünk.

Ezt a helyszínt és a hozzá kötődő mitológiát választották keretül a The Forest című horrormozi alkotói. Főhősünk eltűnt ikertesóját keresve utazik az erdőbe, ám az erdőben kísértő lelkek csakhamar rátelepszenek a pszichéjére, ráadásul a legfőbb tiltást – “soha ne térj le az ösvényről!” – sem tartja be, ami nyilván vonzza a bajt. A mozit az eddig csak rövidfilmeket és egy igen gyenge értékeléseket kapott horror szkriptjét (The Houses October Built) jegyző Jason Zada rendezi, az írók is viszonylag ismeretlenek, viszont a forgatókönyvet az a David S. Goyer jegyzi, akinek keze alól nem kisebb filmek szkriptjei kerültek ki, mint a Nolan-féle Batman-mozik, Az acélember vagy a hamarosan érkező Batman Superman ellen.

A sztorira tehát aligha lesz panaszunk, a főszerepben a Trónok harca Margaery-jét és Az éhezők viadala-filmek Cressidáját alakító Natalie Dormer, a trailer tanúsága szerint a rendező is odatette magát első komolyabb projektjében, és a látvány is nagyon erős. Lehet, hogy a jövő év egyből egy jól sikerült horrorral nyit? A The Forest január 8-án nyit az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik