Kultúra

Sztárban sztár: most már kéne valami nagy dobás

Például egy Keresztes Ildikó, egy Hevesi Tamás vagy egy Bereczki Zoltán, csak nem zsűritagként. Egyelőre hiányzik a kraft a műsorból, és a bakikat illik majd kompenzálni.

Pedig a széria szerkesztői ismét mindent megtettek, hogy valóban meg tudjanak felelni a saját maguk által támasztott marketingszövegnek, vagyis a Sztárban sztár legyen az „ország legnagyobb házibulija”. Ennek megfelelően igyekeztek is minél színesebb felhozatalt produkálni előadófronton, de egyelőre a korábbi két évadban jelen lévő „egyéniségek” nincsenek meg, de ezt tudjuk be annak, hogy még csak az első részen vagyunk túl, az énekesek az igazán nagy dobásokat, a patronok ellövését későbbre tartogatják.

Egyébként a fentebb említett szlogennek is köszönhetően a műsor elején túl lett tolva a „kisgrófózás”, „bulibárózás” és a „zsámózás”, de üzenem innen a fotelemből, hogy nevezett úriember bármennyire is a YouTube-partik 2015-ös Szalacsi Sándorja, vagy Gangnam Style-ja, ettől még sok. Az még OK, hogy beleerőltetik a műsor elejébe (ő „nyitotta meg” a harmadik évadot), mert ez most nagyon virális, de hogy a zsűritagok is a #mulatásira vonulnak be (a Majkának, a Majkának a pam-pam), meg Tilla zsámózik, és azzal kérkedik, hogy „rajosan felöltözött”, nekem kicsit bazári szórakoztatás.

Az első adás annak rendje és módja szerint tartogatott bakikat bőven, nem működött igazán jól az új TV2 Live applikáció, amellyel szavazni lehetett az énekesekre, ment is a folyamatos hőbörgés a műsor FB-oldalán, Tilla pedig szabadkozott is egy kicsit a műsor végén, hogy jövő héten már üzembiztosan működik az app. A zsűri ezúttal a Liptai Claudia, Bereczki Zoltán, Majka és Havas Henrik összetételben ítélkezett, a médiakurvuló Tanár úr a kábé tizenkettedjére az RTL Klubhoz igazoló Hajós Andrást váltotta.

A velük való kedélyes beszélgetés után érkezett egy újabb malőr, Tilla lelkesen felkonferálta Csobot Adélt, de Janza Kata kisfilmjét játszották be, sőt, ő érkezett a színpadra is. A maszkmestere kitűnő munkát végeztek, olyan megszólalásig hasonló Bergendyt faragtak belőle, hogy ha éjszaka hazafelé összefutok vele a 4-es villamoson, simán elhiszem, hogy igazi, kár, hogy az előadás már kevésbé sikerült jól. Ezután a már ténylegesen érkező Csobot Adél azonban egy fokkal nála is borzasztóbb volt, az este egyik leggyengébb produkciójában Terecskei Ritát játszotta túl, nem véletlen, hogy a műsor végén a nézői és zsűriszavazatok alapján a lista végén álltak mindketten. Igazából nehezen tudtam eldönteni, hogy az extrovertált Csobot Adél ebben a szerepben, vagy hét közben a Fem3 reggeli műsorának műsorvezetőjeként volt-e vállalhatatlanabb.

Facebook/ Sztárban sztár
Facebook/ Sztárban sztár

Ezután érkezett Gáspár Laci Meghan Trainorként, akit a zsűri szétcikizett, mint rózsaszínbe öltözött Fionát, de ő legalább mesterien csinált hülyét magából. Az X-faktorban még Summer Sisters-ként nyomatott, itt már Nyári-lányokként bemutatott testvérpár Modern Talkingban nyomult a zsűri nagy megelégedésére, majd Csonka András érkezett Balázs Paliként. Ritka az olyan, hogy a remake jobb, mint az eredeti, de Pici minimalista előadása verte az igazit. Ezután érkezett a nap legnagyobb megúszása, Wolf Katinak a Tépj szét című számot kellett előadnia a Valami Amerikából. Az énekesnőnek nem kellett megerőltetnie magát, hiszen külsőleg nem volt nehéz belőle Oroszlán Szonját faragni (hátrafogták a haját), ráadásul a hip-hop elemekkel tarkított számot is sikerült elalibiznie, hogy tudjon énekelni. Az előadásmód mondjuk rendben volt, de ennek ellenére furcsa, hogy a zsűritől és a nézőktől is ez a produkció kapta a legtöbb szavazatot.

Baby Gabi ezt követően pazarul hozta Zalatnay Cinit és a Nem vagyok én apácát, az előadásban pedig meglepő módon az eredeti dal énekesnője is feltűnt, így duplikálva láthattuk őket a színpadon. Az efféle előadásnak mondjuk nettó semmi értelme nem volt, de legalább láthattuk ugyanazokat a manírokat duplikálva. Az Irigy Hónaljmirigyes Varga Győző Elvist utánozta, s bár a fiatalkorit szerette volna, a pocakos, kiöregedőt sikerült prezentálnia.

Később Tóth Gabi tolta túl Bruno Marst, majd Peter Srámek Cipőként ugrándozott a Repül a bálnával. A nap legnehezebb produkciója Rácz Gergő Anastacia-átértelmezése volt, amit ugyan lehúzott a zsűri, de minden tisztelet az énekesé, hogy megpróbált úgy megszólalni, mint karakteres hangú kollégája. A végére még maradt egy újabb felejthető produkció, Bebe egy Kiss számot adott elő bűnrosszul, de arra hivatkozott, hogy hangszálgyulladása van. A cikk elején említett két nagyon gyenge előadó közül végül Janza Kata esett ki, Csobot Adélt megkímélték a szavazók.

Reméljük jövő héten kevesebb baki és több jó előadást tartogat a Sztárban sztár, egyelőre hiányoztak az emlékezetes momentumok, Bereczki Zoltánnak is jobban állna például, ha énekelne, de ugyebár ő már egyszer megnyerte ezt a műsort. Ha nem is etalon, de azért hasonló meghökkenésekre jó lenne számítani, különben a műsor langyi lesz:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik