Kultúra

Az Everest rendíthetetlenül uralja a magyar mozikat

Az új premierek közül A kezdő szépen debütált, azonban az Én, Earl és a lány, aki meg fog halni hatalmasat bukott a pénztáraknál.

Egy hét elteltével továbbra is sziklaszilárdan tartja magát a hazai bevételi lista élén a kifejezetten jól sikerült Everest, mely a második héten 59,3 millió forintot termelt, ezáltal még a 44,8 millióval nyitó A kezdő sem tudta megszorongatni. Ha a bajnokot nem is, de a legutóbb még ezüstérmes, műfajilag behatárolhatatlan Az útvesztő: Tűzpróbát lenyomta Robert De Niro szerethető komédiája, így a mindössze hatszázezer forinttal kevesebbet hozó young-adult mozi a dobogó legalsó fokára kényszerült. A negyedik helyen találjuk a bronztól megfosztott, egyébként roppant kínos Vakációt, mögötte viszont a cuki Minyonok végeztek, akik másodvirágzásukat élve a kilencedik pozícióból kapaszkodtak fel ötödiknek.

Szépen hozva a konyhára a második helyen nyitott a Robert De Niro és Anne Hathaway főszereplésével készült A kezdő. Fotó: Waverly Films
Szépen hozva a konyhára a második helyen nyitott a Robert De Niro és Anne Hathaway főszereplésével készült A kezdő. Fotó: Waverly Films

Hatodik lett a múlthéthez képest kettőt rontó A (sz)ex az oka mindennek, hetedik meg a lapos, de menő Az U.N.C.L.E. embere, amely csupán egy pozíciót rontott. Meglepetésként a nyolcadik helyre küzdötte vissza magát a legutóbb már a listáról is leszorult, de ennek ellenére kiváló Mission: Impossible – Titkos nemzet, a kilencedik pedig a hét veszteseként négyet visszaeső Abszurd alak lett. A listát aktuálisan a korábbi kiesésüket követően szintén visszakapaszkodó Agymanók zárják, ami azt jelenti, hogy többé már nem találjuk az elitben a Dübörög a szív, a The Transporter: A szállító – Örökség és a Víkend című produkciót sem. A múlthét premierjei közül pedig a Szerelem, A kígyó ölelése, az ismét a mozikba került Volt egyszer egy Vadnyugat, illetve a tüneményes Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni sem termelt eleget ahhoz, hogy a TOP 10 közelébe férkőzhessen.

Magyarországi hétvégi TOP 10 (szeptember 24. – szeptember 27.):

1. Everest – Hétvégi bevétel: 59,3 millió forint. Nézőszám: 39 307. Összbevétel: 144,9 millió forint.
2. A kezdő – Hétvégi bevétel: 44,8 millió forint. Nézőszám: 31 595. Összbevétel: 44,8 millió forint.
3. Az útvesztő: Tűzpróba – Hétvégi bevétel: 44,2 millió forint. Nézőszám: 31 175. Összbevétel: 128,8 millió forint.
4. Vakáció – Hétvégi bevétel: 17,0 millió forint. Nézőszám: 12 464. Összbevétel: 172,6 millió forint.
5. Minyonok – Hétvégi bevétel: 8,3 millió forint. Nézőszám: 8 282. Összbevétel: 948,3 millió forint.
6. A (sz)ex az oka mindennek – Hétvégi bevétel: 8,0 millió forint. Nézőszám: 5 713. Összbevétel: 36,0 millió forint.
7. Az U.N.C.L.E. embere – Hétvégi bevétel: 5,7 millió forint. Nézőszám: 3 875. Összbevétel: 125,5 millió forint.
8. Mission: Impossible – Titkos nemzet – Hétvégi bevétel: 5,2 millió forint. Nézőszám: 4 744. Összbevétel: 266,4 millió forint.
9. Abszurd alak – Hétvégi bevétel: 5,1 millió forint. Nézőszám: 3 638. Összbevétel: 14,7 millió forint.
10. Agymanók – Hétvégi bevétel: 4,1 millió forint. Nézőszám: 3 068. Összbevétel: 342,2 millió forint.

Forrás: Filmforgalmazók Egyesülete

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik