Kultúra

Ismerd meg a Kennedy család történetét és titkait

24.hu
24.hu

2015. 09. 19. 12:00

A DoQ csatornán ma este debütáló Az elveszett Kennedy családi filmek című alkotás Amerika egyik legbefolyásosabb famíliájának életébe enged betekintést.

A Kennedy családot vonzó külsővel, nagyra törő ambíciókkal és óriási gazdagsággal ajándékozta meg a sors, életüket mégis tragédiák egész sora árnyékolta be. Az elveszett Kennedy családi filmek című egész estés dokumentumfilm Amerika egyik legbefolyásosabb famíliájának életébe enged betekintést: a padlásokról, archívumokból és kormányzati raktárakból előkerült történelmi jelentőségű felvételek némelyike még az 1930-as évekből származik, és a Kennedy család zárt ajtók mögött zajló életét mutatja be.

A 20. századi amerikai történelem legmeghatározóbb, legikonikusabb családja kétség kívül a Kennedy-klán volt, történetüket diadalmas sikerek és szörnyű tragédiák övezték. John Fitzgerald Kennedy és nyolc testvére kisgyermekkoruk óta az amerikai elit tagjaiként nevelkedtek, a népes családban mindennaposnak számítottak a politikai és közéleti témájú beszélgetések. A DoQ-n szeptember 19-én képernyőre kerülő Az elveszett Kennedy családi filmek című műsor e népes família történetébe enged betekintést, érdekes képet rajzolva a Kennedy gyermekek mindennapjairól.

A kiskora óta különböző betegségekben szenvedő JFK-vel 22 évesen találkozunk először: láthatjuk testvérei társaságában játszani, pihenni, sportolni, bohóckodni, illetve barátai körében bulizni és csajozni. A családi barátok által készített archív felvételek bennfentes, meghitt, boldog pillanatai mellett a tévénézők megismerhetik a Kennedy család életében bekövetkezett sötét napokat is. Ilyen például Rosemary Kennedy sikertelen agyműtéte, a háborúban szolgáló ifj. Joseph repülőgép-szerencsétlensége, vagy a családból kitagadott Kathleen szomorú története.

Évekig úgy tűnt, hogy a tragédiák sorozatának vége szakadt és John F. Kennedy elnökké választásával végre halhatatlan válik a Kennedy név, amikor 1963-ban Amerika legnépszerűbb elnöke merénylet áldozata lett Dallasban. Öccsét, a demokrata-jelölt Robert Kennedy-t öt évvel később szintén meggyilkolták. Ezek mellett a család története tele van megmagyarázhatatlan balesetekkel, vetélésekkel és betegségekkel, melynek köszönhetően a közvélemény elátkozottnak bélyegezte az USA egyik legbefolyásosabb családját.

Az 1940-es és az 1960-es évek közötti időszakot felölelő, sosem látott házi felvételek és a Kennedy család mai is élő leszármazottjaival készített interjúk bepillantást engednek a sikert sikerre halmozó fivérek történetébe és a famíliát sújtó tragédiákba.

Az elveszett Kennedy családi filmek ma este 21:05-től látható a DoQ műsorán.

Forrás: DoQ Magyarország
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.