Kultúra

Tedd pénzzé mindened: Eladó Leia hercegnő ikonikus bikinije

Mármint nem ám valami gagyi tajvani másolat: az igazi, amit maga Carrie Fisher viselt a testén. Valahol egy Star Wars-rajongó összeesik a gyönyörtől.

Egy kaliforniai aukciósház belenyúlt a tutiba, és hamarosan valószínűleg élete üzletét köti meg: számos egyéb eredeti Star Wars-memorabilia – például egy Jabba-makett, és az Új remény első perceiben, azaz az egész Star Wars filmes univerzumban legelsőként feltűnt űrhajó miniatűrje – mellett megszerezték ugyanis az eredeti kosztümöt, amit Carrie Fisher viselt A Jedi visszatér-ben rabszolgásított Leia hercegnőként.

Fotó: Profiles in History
Fotó: Profiles in History

A Profiles in History nevű aukciósház egyébként sem kispályázik, Darth Vader sisakjának prototípusa vagy a Halálcsillag miniatűrje is kalapács alá kerül, de az alapján, ahányszor Leia hercegnő bikinije szóba kerül a legtipikusabb geek-fantáziák sorában, meglepődnék, ha milliós összeg alatt kelne el. Már csak azért is, mert a kikiáltási ár sem kispályázik: 80 ezer dollárról (nagyjából 22 millió forintról) indul a licit. Az árverés szeptember 29-én indul és három napon át tart, az összes kalapács alá kerülő tárgyat itt tudod csekkolni, és a szerkesztőség nevében kérem, hogy ha bármit sikerül megvásárolni, mindenképpen keress meg minket.

Forrás: Entertainment Weekly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik