Kultúra

Tizenöt tény, amit sosem tudtál ezekről a kultikus filmekről

Újra felhasznált díszletek, improvizáció, nehéz színészválasztások –  ezek minden film közös jellemzői, azonban a bemutatók után nem ritkán meglepő dolgok kerülnek napvilágra. Összegyűjtöttük a tizenöt legérdekesebb tényt a klasszikusok világából.

Michael Myers maszkja a Halloween című klasszikus horrorban egy egyszerű Kirk kapitány-álarc, kicsit átalakítva és fehérre festve.halloween1-22

Fotó: Moviepilot

A Vissza a jövőbe időgépe az eredeti tervek szerint nem a DeLorean, hanem egy hűtő lett volna.b9dc40_ec361ba17db24d5387724b6adbf85900.png_srz_610_360_75_22_0.50_1.20_0.00_png_srz

Fotó: Madbadworld

Az örök klasszikus Casablanca repülőtéren játszódó zárójelenetét egy apró színpadon forgatták, így életnagyságú objektumokkal lehetetlen lett volna rögzíteni a jelenetet. A háttérben lévő gép tehát egy kis kartonpapír-modell volt, a körülötte legénység pedig néhány alacsony növésű ember.

midgets Az 1997-es Kapcsolat című sci-fiben egy kutatócsoport a Vega csilag felől érkező üzenetet fog el, mely egy hatalmas gép tervrajzát tartalmazza, és segítségével féregjárat nyílik több csillag felé. A gép eredetileg a Terminátor 2 időgépeként épült.

900_contact_blu-ray14

Néhány wookie ruhája emberi hajból készült.chewie-db_2c0efea2

Fotó: Star Wars

Stanley Kubrick eredetileg nem szeretett volna kígyót használni a Mechanikus narancsban, de miután megtudta, hogy a főszerepet játszó Malcolm McDowell fél tőlük, azonnal beszerzett egyet.

a_clockwork_orange_beethoven

Mikor a Django elszabadul főszereplőjét alakító Leonardo diCaprio az ebédjelenet közben az asztalra csap, véletlenül tényleg eltör egy poharat és megvágja magát. A jelenetet sebesült kézzel fejezi be, sőt, két mondat közt ellenőrzi is a kezét, megvizsgálva a vágást.

A Terminátor szerepére esélyes volt Mel Gibson, Tom Selleck, O.J. Simpson és Michael Douglas is.2011-09-19-tom_sellecks_mustache_t2

Fotó: Geeks Of Doom

James Cameron több időt töltött a Titanic roncsainál, mint az utasok anno a fedélzeten.015-titanic-theredlist

Fotó: The Red List

A HMS Interceptor nevű brit hajó, amit a Karib-tenger kalózai Fekete Gyöngye elsüllyeszt, korábban a Star Trek 7 (Nemzedékek) holofedélzetén is feltűnt. A forgatásokon használt kereskedőhajó egyébként a Lady Washington nevet viseli, amely a Japánt először elért amerikai hajó másolata, mely 1787-ben tűnt el a Fülöp-szigetek partjainál.

Enterprise,_sailing_brig,_Generations

Fotó: Trekhistory

Mikor a Jurassic Park megvadult T-Rex-e betör a két gyerek dzsipjébe, a fiatal színészek sikolyai tényleg igaziak, hiszen senki nem számított arra, hogy a tetőablak eltörik.

Az Alien-filmek Ellen Ripley-je eredetileg férfi lett volna, de végül Sigourney Weaver kapta meg a szerepet, hiszen a nézők egyáltalán nem számítottak arra, hogy egy nő lesz az egyetlen túlélő.Alien main_1

Fotó: MAFAB

A Keresztapa ikonikus jelenetét, mikor Jack Woltz (John Marley), a filmmogul felébred, és egy levágott lófejet talál az ágyában, valószínűleg mindannyian ismerjük, de az kevésbé ismert tény, hogy a színész első néhány üvöltése tényleg igazi, hiszen úgy tudta, csak egy műanyag kelléket talál majd az ágyban, ehelyett viszont egy kutyatápgyártótól vásárolt igazi lófej nézett rá vissza.

Yoda karakterét Albert Einstein-ről mintázták.BOtpQDQCQAANGeW

Fotó: Twicsy

Azért, hogy az Alien-ben talált idegen űrhajó nagyobbnak tűnjön, a rendező Ridley Scott saját gyerekeit öltöztette be apró űrruhákba, és velük vette fel a jelenetet.007-alien-theredlist

Fotó: Filmsareforever

Ajánlott videó

Olvasói sztorik