Kultúra

Tizenöt tény, amit sosem tudtál ezekről a kultikus filmekről

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2015. 09. 15. 16:01

Újra felhasznált díszletek, improvizáció, nehéz színészválasztások –  ezek minden film közös jellemzői, azonban a bemutatók után nem ritkán meglepő dolgok kerülnek napvilágra. Összegyűjtöttük a tizenöt legérdekesebb tényt a klasszikusok világából.

Michael Myers maszkja a Halloween című klasszikus horrorban egy egyszerű Kirk kapitány-álarc, kicsit átalakítva és fehérre festve.

Fotó: Moviepilot

A Vissza a jövőbe időgépe az eredeti tervek szerint nem a DeLorean, hanem egy hűtő lett volna.

Fotó: Madbadworld

Az örök klasszikus Casablanca repülőtéren játszódó zárójelenetét egy apró színpadon forgatták, így életnagyságú objektumokkal lehetetlen lett volna rögzíteni a jelenetet. A háttérben lévő gép tehát egy kis kartonpapír-modell volt, a körülötte legénység pedig néhány alacsony növésű ember.

 Az 1997-es Kapcsolat című sci-fiben egy kutatócsoport a Vega csilag felől érkező üzenetet fog el, mely egy hatalmas gép tervrajzát tartalmazza, és segítségével féregjárat nyílik több csillag felé. A gép eredetileg a Terminátor 2 időgépeként épült.

Néhány wookie ruhája emberi hajból készült.

Fotó: Star Wars

Stanley Kubrick eredetileg nem szeretett volna kígyót használni a Mechanikus narancsban, de miután megtudta, hogy a főszerepet játszó Malcolm McDowell fél tőlük, azonnal beszerzett egyet.

Mikor a Django elszabadul főszereplőjét alakító Leonardo diCaprio az ebédjelenet közben az asztalra csap, véletlenül tényleg eltör egy poharat és megvágja magát. A jelenetet sebesült kézzel fejezi be, sőt, két mondat közt ellenőrzi is a kezét, megvizsgálva a vágást.

A Terminátor szerepére esélyes volt Mel Gibson, Tom Selleck, O.J. Simpson és Michael Douglas is.

Fotó: Geeks Of Doom

James Cameron több időt töltött a Titanic roncsainál, mint az utasok anno a fedélzeten.

Fotó: The Red List

A HMS Interceptor nevű brit hajó, amit a Karib-tenger kalózai Fekete Gyöngye elsüllyeszt, korábban a Star Trek 7 (Nemzedékek) holofedélzetén is feltűnt. A forgatásokon használt kereskedőhajó egyébként a Lady Washington nevet viseli, amely a Japánt először elért amerikai hajó másolata, mely 1787-ben tűnt el a Fülöp-szigetek partjainál.

Fotó: Trekhistory

Mikor a Jurassic Park megvadult T-Rex-e betör a két gyerek dzsipjébe, a fiatal színészek sikolyai tényleg igaziak, hiszen senki nem számított arra, hogy a tetőablak eltörik.

Az Alien-filmek Ellen Ripley-je eredetileg férfi lett volna, de végül Sigourney Weaver kapta meg a szerepet, hiszen a nézők egyáltalán nem számítottak arra, hogy egy nő lesz az egyetlen túlélő.

Fotó: MAFAB

A Keresztapa ikonikus jelenetét, mikor Jack Woltz (John Marley), a filmmogul felébred, és egy levágott lófejet talál az ágyában, valószínűleg mindannyian ismerjük, de az kevésbé ismert tény, hogy a színész első néhány üvöltése tényleg igazi, hiszen úgy tudta, csak egy műanyag kelléket talál majd az ágyban, ehelyett viszont egy kutyatápgyártótól vásárolt igazi lófej nézett rá vissza.

Yoda karakterét Albert Einstein-ről mintázták.

Fotó: Twicsy

Azért, hogy az Alien-ben talált idegen űrhajó nagyobbnak tűnjön, a rendező Ridley Scott saját gyerekeit öltöztette be apró űrruhákba, és velük vette fel a jelenetet.

Fotó: Filmsareforever
Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.