Kultúra

Újabb rekordokat döntöttek a Minyonok

A kisfickók mozija a múltheti premierjét követően Kínában is történelmet írt, mialatt globálisan már a második legjövedelmezőbb animációs film címével büszkélkedhet.

A Minyonok továbbra is megállíthatatlanul ostromolják a bevételi rekordokat, ugyanis azt követően, hogy augusztus végén átlépték az egymilliárd dolláros álomhatárt, most két újabb címmel gazdagították gyűjteményüket. Ezek közül az egyik a kínai bemutatóhoz kapcsolódik, ahol az első hétvégén máris történelmet írt a Universal stúdió produkciója, miután a 20,1 millió dollárnak megfelelő teljesítményével minden idők legjobban nyitó animációs filmjévé vált az ázsiai országban.

Mindeközben a másik rekord részint az előzőből is fakad, tudniillik hozzáadva az új eredményeket az eddigi termésükhöz, a Minyonok összbevétele immáron meghaladja az 1,08 milliárd dollárt, amellyel megelőzték az örök ranglistán eddigi második Toy Story 3-at. Ez azt jelenti, hogy innentől fogva már csakis a valaha készült legprofitálóbb animációs mozi, az 1,27 milliárddal csúcstartó Jégvarázs áll a sárga kiscsávók útjában.

Forrás: Entertainment Weekly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik