Kultúra

A stand-upos Sarah Silverman drámázásra adta a fejét

Az I Smile Back ismét egy színészi újrapozícionálás lehet, bár a film új trailere nem kifejezetten a sztori, hanem a párhuzamos montázs miatt érdekes.

Már egy ideje slágertéma, hogy a Sundance amerikai függetlenfilmes fesztiválon a rendezők olyan alkotásokkal érkeznek, amelyben komikusok, vagy vígjátékszereplők próbálkoznak új pályára állni; ilyen volt legelőször Jim Carrey, majd Matthew McConaughey, legutóbb Steve Carell, most pedig Sarah Silverman. A főszereplésével készült I Smile Back-et méltatták is akkor, most pedig október 23-tól a nagyobb közönség is láthatja az USÁ-ban (magyar forgalmazásról egyelőre nem tudunk).

A film sztorija szerint Silverman egy reménytelenül depressziós nőt alakít, akinek hiába van meg látszólag mindene: tökéletes férje, két, gyönyörű és egészséges gyermeke – mégsem boldog. Levertségét ráadásul tovább kulminálja, hogy közben alkohol- és drogproblémákkal is küzd. A történet már-már közhelyesnek tűnhet, elég gyakori a nyugati jólét efféle feldolgozása, az előzetesben ennek ellenére mégis van valami megkapó. Fun fact: anno Sarah Silverman volt az, aki elől Jennifer Lawrence elhappolta a Napos oldal főszerepét, vagyis nem most gondoltak rá először, hogy a stand-upjairól híres színésznő komolyabb szerepet kapjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik