Kultúra

Rooney Mara és Cate Blanchett egymásba szeretnek a Carol új trailerében

A két színésznő főszereplésével készülő és az 1950-es években játszódó romantikus dráma Patricia Highsmith világhírű romantikus regényét dolgozza fel.

Phyllis Nagy forgatókönyvéből az Oscarra is jelölt Todd Haynes rendezi a Carol című alkotást, amely Patricia Highsmith The Price of Salt című regényén alapul. A rendkívüli történet szerint Therese Belivet a fiatal áruházi eladólány egy napon megpillantja Carol Airdet, amint az épp ajándékot vesz a kislányának. Az elegáns, ámde szórakozott Carol elbűvöli a lányt, aki ekkor még nem tudja, hogy rövidesen megismerkednek és ő szerelmes lesz a titokzatos nőbe. Az 1952-ben megjelent regény akkoriban még botrányosnak számított, azonban az évtizedek során a leszbikus szerelem kultuszművévé vált.

A főszereplőket a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett és A tetovált lányért Oscarra jelölt Rooney Mara játsszák a Carolban, amelyet az idei cannes-i filmfesztiválon két díjjal is kitüntettek, illetőleg a napokban zajlott Telluride Filmfesztiválon is méltattak, elsősorban a két színésznő alakításai miatt. Az alkotást először az Egyesült Államok mozijaiban mutatják majd be, november 20-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik