Kultúra

Lélekben kicsit meghalsz, ha éveken át ugyanabban a szobában kell élned

Új trailer érkezett a Room című drámához, amely egy fiatal nőről és kisfiáról szól, akiket évek óta egy apró helységbe zárva tartanak foglyul, ahonnét látszólag nincs kiút.

Emma Donoghue 2010-ben megjelent Room (Szoba) című többszörös díjnyertes regénye alapján az írónő forgatókönyvéből készül az azonos című mozifilm, amelyet Lenny Abrahamson rendez, és amelynek alapszituációja éppoly egyszerű, mint amilyen kegyetlen is, azaz, hogy egy fiatal nő (Brie Larson) és az ötéves kisfia, Jack (Jacob Tremblay) évek óta ugyanabban a szobában raboskodnak, ahová nem tudni, hogy ki és miért zárta be őket. A nőnek nincsenek információi a fogva tartóikról, azonban azoknak nyilvánvalóan nem áll szándékukban őket elengedni, ezért kieszel egy tervet arra, hogyan szöktesse meg a fiát anélkül, hogy azt észrevennék.

Az alkotás első előzetesével szemben az új kedvcsinálóból már az is kiderül, hogy az anyának és kisfiának végül sikerül kiszabadulni a rabságból, így ezúttal olyan interjúrészleteket is láthatunk a filmből, melyekben a nő felfedi, hogy nehéz volt megőrizni a reményt, de a gyermeke és az ő számára teremtett közös kis világuk miatt nem adta fel. A William H. Macy és Joan Allen mellékszereplésével forgatott és roppant drámainak ígérkező Room október 16-án debütál az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik