Kultúra

Nézz űrben küszködős Sandra Bullock-mozit a város tetején

Ezen a héten Alfonso Cuarón hét Oscart nyert alkotását nézheted meg a főváros tetején, illetve már a jövő hétre is különleges vetítéssel készül a Budapest Rooftop Cinema.

Véget ért a nyár, de a Budapest Rooftop Cinema harmadik szezonja még tart: a nézők szeptember 10-én űrbéli sétát tehetnek, útitársaik pedig a Gravitáció két főhőse, a kiváló orvosmérnök, Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), illetve munkatársa, a veterán Matt Kowalsky (George Clooney) lesznek. A két asztronauta épp rutin jellegű szerelési munkálatokat végez az űrállomáson, mikor egy meteorzápor elpusztít mindent és mindenkit körülöttük – a Földdel való összeköttetés megszakad, ők pedig magukra maradnak a világűrben: egyedül, oxigén nélkül, remény nélkül.

Időpont: 2015. szeptember 10. csütörtök. Helyszín: Corvintető – Az esemény facebook-oldala.

Warner Bros.
Warner Bros.

A Gravitációt követően egy másik programra is szeretnénk felhívni a figyelmet. A Budapest Rooftop Cinema és a Budapest – Budavár Rotaract Club szeptember 14-ei közös jótékonysági vetítésén Danny Boyle nyolc Oscar-díjjal kitüntetett Gettómilliomos című filmje kerül terítékre. A vetítés teljes bevételével a szervezők a Koszorú utcai óvoda kifestését támogatják. A mára szinte kultikus státuszba jutott Gettómilliomos Jamal (Dev Patel) történetét meséli el, aki az indiai Legyen Ön is milliomos! vetítésén húszmillió rúpiát nyer. A szervezők csalást sejtve a fiú válaszai mögött, kikérdezik – a válaszokból kirajzolódik egy nem mindennapi élettörténet.

Időpont: 2015. szeptember 14. hétfő. Helyszín: Corvintető – Az esemény facebook-oldala.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema

Ajánlott videó

Olvasói sztorik