Kultúra

Hollywood is beszáll a magyar menekülthelyzet megoldásába

Billy Zane képeiből nyílik kiállítás szombat este a budapesti Bródy Házban. A képek eladásából befolyt összeggel a színész a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységét támogatja.

Billy Zane, aki a Titanic óta inkább csak B-kategóriás filmekben és sorozatokban játszott, egy ideje festészettel is foglalkozik – most pedig Budapesten nyit kiállítást jótékony céllal: a Vöröskereszt menekültügyi munkáját szeretné segíteni. A Kőleves elnevezésű tárlattal – melynek címét az ismert magyar népmese ihlette – Zane arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mindenki hozzájárulhat valamivel a menekültkrízis enyhítéséhez.

A kiállításhoz fűzött bevezetőjében Zane leírja, hogy egy forgatásra érkezett Budapestre, ahol testközelből szembesült a migrációs válsággal, ez késztette a tárlat létrehozására. Méltatja a Magyar Vöröskereszt tevékenységét, és kiemeli, hogy a válság saját népére, a görög népre is nagy hatással van – Zane ugyanis, bár Chicagóban született, görög származású szülők gyermeke, eredeti családnevük Zanetakosz.

Forrás: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik