Kultúra

Kártérítést adnak a rossz koncertek után

chuck berry koncert (Array)
chuck berry koncert (Array)

Csalódtak Chuck Berryben a finn rajongók, lépett a fogyasztóvédelem.

Precedensértékű döntést hozott a finn fogyasztóvédelmi testület: eszerint a jövőben visszakérhetik a koncertlátogatók a jegy árának egy részét, ha az előadás alatta marad a várakozásoknak. A döntést azután hozták meg, hogy a 88 éves Chuck Berry 2013-ban Helsinkiben meglehetősen gyenge koncertet adott. Az egyik néző panaszkodott arra, hogy az idős rock and roll-sztár szemmel láthatóan nem érezte jól magát és emiatt sűrű bocsánatkérésekkel telt a fellépése. A testület végül úgy döntött: a jegy árának fele visszajár.

A fogyasztóvédelem elnöke ugyanakkor figyelmeztetett: korántsem olyan egyszerű a dolog, hogy bemondjuk, hogy nem tetszett a koncert és már adják is vissza a pénzt. A szubjektív benyomás nem elég, az kell, hogy a közönség általános véleménye is az legyen, hogy rossz volt az előadás. Chuck Berry esetében ez volt a helyzet.

Volt már arra is példa, hogy egy zenész maga ajánlotta fel a közönség kárpótlását. 2008-ban Neil Diamond 11 ezer néző elé állt ki Ohio-ban, de be volt rekedve, többen ki is mentek, amikor meghallották, hogy nincs rendben a hangja. A gégegyulladásban szenvedő énekes a későbbi koncertjeit le is mondta – idézte fel a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik