Kultúra

Robbantottak a magyar múzeumok

Magyar Nemzeti Múzeum (Array)
Magyar Nemzeti Múzeum (Array)

Az előzetes adatok szerint idén minden eddiginél több, 420 ezer ember volt kíváncsi a hazai múzeumok kiállításaira a Múzeumok éjszakáján.

Eddig 80 százalékos az adatok feldolgozottsága. Országosan 420 intézményben mintegy 2500 különböző program várta az érdeklődőket, a látogatók csaknem fele-fele arányban oszlottak meg a fővárosi és a vidéki múzeumok között. A Szépművészeti Múzeum zárva tartása ellenére is mintegy 20 ezer fővel haladhatják meg a jövő hét végére várt végső adatok a 2014-es látogatói számot – közölte Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

A fővárosban legtöbben, mintegy 11,5 ezren a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba látogattak el, a második legnépszerűbb helyszín a Magyar Nemzeti Múzeum volt, a harmadik pedig a Magyar Nemzeti Galéria. Vidéken a debreceni Déri Múzeum volt a legnépszerűbb, itt 9784 látogatót regisztráltak. A második leglátogatottabb vidéki helyszín az idei programsorozat kiemelt helyszíne, az egri Dobó István Vármúzeum lett, a harmadik helyen a székesfehérvári Szent István Király Múzeum végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik