Kultúra

Botrány az MTVA-nál: széteshet a rádió gyermekkórusa

mr gyermekkórus (Array)
mr gyermekkórus (Array)

Az MTVA nem hosszabbítja meg a két karnagy egyikének a július végén lejáró szerződését, ez a hír pedig óriási felháborodást váltott ki a szülők és a gyermekek körében egyaránt.

Az egész egy ötödikes gyerek szülőinek panaszos levelével kezdődött, amiben arról írtak, hogy nem tartják elég színvonalasnak a kórus otthonául szolgáló Marczibányi téri Kodály iskolát. A Népszabadság információi szerint a levelet a teljes szülői munkaközösség nevében írták, de többen jelezték a múlt heti rendkívüli szülői értekezleten, hogy ehhez nem adták a nevüket.

A levél alapján indított vizsgálat következménye lehet a lap szerint az, hogy a kórus egyik karnagyának, Kabdebó Sándornak mennie kellett. Többen ekkor kijelentették, ha neki távoznia kell, gyermekük kilép a kórusból. A gyermekek hosszú ideje ebbe az épületbe járnak, az igazgató értetlenül áll a történtek előtt, szerinte felelős vezető nem gondolhatja komolyan, hogy háromévente lehet cserélgetni a karnagyot.

Az írásban megjegyzik, Matos László vezető karnagynak is meg vannak számlálva a napjai, de a leváltásáról szóló hírt az MTVA hivatalosan nem erősítette meg, Kabdebó határozott idejű szerződése pedig lejárt. A tiltakozó szülők véleménye fontos a számukra, de más szempontokat is figyelembe vettek, amikor a karnagy távozása mellett döntöttek. Mindezek mellett remélik, hogy a váltás semmilyen káros hatással nem lesz az együttes színvonalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik