Kultúra

Megtalálták a kirúgott műsorvezető utódját a Top Gearben

Chris Evans (Array)
Chris Evans (Array)

Hároméves szerződést írtak alá Chris Evansszel, aki Jeremy Clarksont váltja a leghíresebb autós műsor vezetői székében, illetve ülésében.

A tévés és rádiós műsorvezető Chris Evans lesz a Top Gear új arca – jelentette be a BBC. Evans természetesen már remeg az izgalomtól, hogy vezethesse a műsort, amely nem meglepő módon minden idők legkedvencebb tévés sorozata volt.

 
Fotó: Europress 

Még márciusban derült ki, hogy a BBC megválik  Jeremy Clarksontól, aki megütötte a műsor producerét. A botrányt az robbantotta ki, hogy az 54 éves Clarkson – aki 2002 óta vezette a könnyed hangvételű, pergő ritmusú autós műsort – egy elmérgesedett vita végén orrba vágta a 36 éves Oisin Tymon producert, aki kórházi ellátásra szorult. A műsorvezető azon dühödött fel, hogy egy hosszú forgatási nap után a stábot nem várta meleg étel a szállodában.
A botrány kirobbanása után Tymon is több halálos fenyegetést kapott.

Az ügy Nagy-Britanniában és világszerte is komoly vihart kavart, mivel a műsort – a BBC saját statisztikái szerint – 214 országban, vagyis gyakorlatilag az egész világon sugározzák, és hetente 350 millióan nézik.

Clarkson visszahelyezéséért és a műsor folytatásáért petíciót indított az egyik legismertebb brit-ír politikai blogger, a Guido Fawkes írói álnéven publikáló Peter Staines. A támogató aláírások száma alig néhány nap alatt átlépte az egymilliót, ami a hasonló kezdeményezések nagy-britanniai történetében példátlan.

Fawkes és hívei a minap – a nagyobb nyomaték kedvéért – egy idegenforgalmi cég által működtetett, de igazi harckocsival vitték az aláírásokat tartalmazó íveket a BBC londoni székházához, ám a BBC vezérigazgatója mindezek ellenére Clarkson menesztéséről döntött. Indoklása szerint Jeremy Clarksonnak fontos helye lenne ugyan a BBC műsorkínálatában, de „nem bármi áron”, és az indokolatlan fizikai és verbális erőszak nem tűrhető el senki részéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik