Kultúra

Obama: „ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban”

b.-b(960x640).jpg (Array)
b.-b(960x640).jpg (Array)

B. B. King halála után Barack Obama amerikai elnök közleményt adott ki, meghatóan emlékezik meg a zenészlegendáról.

“A blues elvesztette királyát és Amerika elvesztett egy legendát” – hangzott a 89 évesen Los Angelesben elhunyt bluesgitárosról szóló elnöki megemlékezés.

A közlemény megemlékezett arról, hogy B.B. King, akinek a haláláról itt írtunk, egy részes arató gyermekeként született Mississippiben és a Tennessee állambeli Memphisben nőtt fel,”nagykövetté vált, aki bevezette teljességgel amerikai zenéjét az országba és a világba”. Obama szerint senki sem ihlette meg annyira az utána felnövekvő művészeket, mint B.B. King és senki sem tett többet a gospel és a blues elterjedéséért.

Obama felidézte, hogy három éve a feleségével együtt egy blueskoncert házigazdája volt a Fehér Házban, ahol – noha erre korábban nem számított – rábeszélték, hogy együtt énekelje el B.B. Kinggel a Sweet Home Chicago néhány sorát. “Ilyen volt zenéjének hatása és az most is ilyen. Bennragad az ember fejében, mozgásba hozza és olyan dolgokra készteti, amilyeneket talán nem kellene megtennie – de mindig boldog lesz, hogy megtette” – írta az elnök.

“B.B King elment ugyan, de ez az izgalom örökre velünk marad. És ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban” – zárta sorait Barack Obama.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik