Kultúra

Buena Vista Social Club újra a mozivásznon

buena-vista-social-club(210x140).jpg (Array)
buena-vista-social-club(210x140).jpg (Array)

Tizenhat évvel az után, hogy Wim Wenders filmet forgatott a Buena Vista Social Club legendás kubai együttesről, a brit Broad Green Pictures a folytatást tervezi.

A Buena Vista Social Club – Adios munkacímű filmmel visszatérnek a kubai zenészek vibráló világába, amelyet a német Oscar-díjas rendező filmje oly hűen ábrázolt és amelyért Wenderst 2000-ben Oscar-díjra is jelölték.

Ezúttal Lucy Walker angol dokumentumfilm-rendező fogja elkísérni utolsó világkörüli útjára a kubai együttest. A film producerei Christine Cowin and Zak Kilberg lesznek – adta hírül a Hollywood Reporter és a Variety.

A dokumentumfilm az együttes öt olyan tagjának életét követi, akik a kezdetektől ott voltak a Buena Vista Social Clubban, ők felfedik azt, mi történt velük zenészként és magánéletükben 1999 óta és emlékeznek azokra a zenésztársaikra is, akik elhunytak az első film elkészülése óta. A világturné Havannában fog zárulni számos nagyszabású koncerttel.

A film felvételei júliusban kezdődnek és alkotói azt tervezik, hogy 2016-ban kerül a mozikba. A film készítése egybeesik a Kubában végbemenő nagyszabású politikai változásokkal, köztük az amerikai-kubai diplomáciai viszony újrafelvételével és a karibi szigetország elleni amerikai embargó beszüntetetésével.

“Az eredeti Buena Vista Social Club film bemutatott a világnak egy fantasztikusan elragadó és tehetséges zenészekből álló együttest, akik megihlették a világot történeteikkel, szívükkel, zenéjükkel. Ők óriási személyiségek, és megtisztelés számomra, hogy megcsinálhatom ennek a közkedvelt filmnek a folytatását – hangoztatta Lucy Walker, aki 2011-ben Oscar-jelölést kapott dokumentumfilm kategóriában a Rio de Janeiro környéki szemétdombokon gyűjtögetők életéről készült Waste Land című filmjéért.

Egy kis ízelítő a kubai zenészektől: 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik