Kultúra

Leszbikus karakter tűnik fel a Star Warsban

Delian Mors az első nő, aki a saját neméhez vonzódik a messzi-messzi galaxisban, de meleg mandalori pár már szerepelt egy másik Star Wars történetben

Az április végén megjelenő Sith-ek urai című Star Wars regény egyik szereplője egy leszbikus nő, Delian Mors lesz. „Először fordul elő ilyen a kánonban” – mondja Shelly Shapiro, a sci-fi sorozat kiadójának egyik munkatársa. Az azonos neműek párkapcsolata azonban nem újdonság a Star Wars regényekben, hisz egy mandalori meleg pár már szerepelt az egyik történetben. Shapiro szerint: „Ez teljesen természetes. Ha van benne üzenet, akkor az az, hogy ahogy a Csillagok Háborúja sorozatban rettentő változatosak a szereplők (elég ha csak a sokféle fajra gondolunk) úgy az emberiség is hasonlóképp összetett.”

A könyv április 28-án jelenik meg, és a Sithek bosszúja című mozifilm utáni időkben, de még a Lázadók című mozi ideje előtt játszódik. A regény történetéről – a Star Wars wiki szerint – annyit tudni, hogy a kormányzó és tanonca, Darth Vader lázadók között találják magukat és meg kell harcolniuk az uralkodásukért.

A könyv szerzőjének Paul S Kemp sejtelmes twitter bejegyzéseiből derült ki, hogy a leszbikus karaktert Delian Morsnak hívják majd. A rajongóknak, akik „nem örülnek” a karakter megjelenésének, azt írta:

„Az ő nemi identitása a karakterének egyik jellemzője. Ugyanúgy, ahogy a barna haja. Ezek illettek épp a róla alkotott képemhez.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik