Kultúra

Meghódítja Európát a Quimby

Egymás hátba veregetése után bejárják az országot és a fél földrészt.

Karneváli mulatságra készül a Quimby – kíváncsiak voltunk a részletekre, úgyhogy megkerestük Varga Liviust. A több zenekarban is érintett ütős-zsenit telefonon értük utol, természetesen éppen turnébuszban csücsült. Villáminterjú.

Említetted, hogy nehéz lesz téged elérni, mert Kiss Tibivel épp úton vagytok – publikus, hogy merre tartotok?

Igen, a Braindogs-szal utazunk; ez egy nemzetközi projektünk: Ian Siegal Londonból, Ripoff Raskolnikov Grazból, bár most már Magyarországon lakik; Kiss Tibor, Nagy Szabolcs, Varga Laca és Frenk – így alkotunk mi egy Tom Waits tribute-zenekart. Épp éves turnénkat nyomjuk, Szegedről most értünk Pécsre, mindjárt itt fogunk fellépni.


Fotó: Neményi Márton

Egy hét múlva pedig a Quimbyvel, a Ligeti Karnevál fantázianevű eseményen – mitől lesz extra a koncert?

Elsősorban attól, hogy hosszú idő után játszunk újra együtt; az év eleji leállás után ez lesz az első nagy megmérettetés. Mondhatni ünnepelünk – egy kis tavaszköszöntés, egymás hátba veregetése.

A közönség imádja a Ganxsta Zolee tribute-dalotokat, de még sosem hangzott el élőben. Talán most?

Meglátjuk. Ez valóban inkább a közönség részéről megfogalmazódott igény; úgyhogy persze foglalkozunk vele, de elsősorban a koncert törzsanyagára koncentrálunk.


Egyéb meglepetés…?

Bizony, van még: Kiss Tibor tervezett néhány karneváli maszkot, amit a szervezők ki fognak osztani a gyanútlan látogatóknak.

A karnevál után merre tovább? Milyen lesz a quimbys 2015?

Rögtön utána lesz egy rövid turnénk az országban, főleg egyetemi városokban; aztán elmegyünk külföldre: London, Párizs, Amszterdam, Brüsszel, Luxemburg. Utána a próbateremben fogunk dolgozni az új ötleteinken. Meglocsolgatjuk a következő lemez első csíráit.

Ligeti Karnevál

Március 7-én a Ligeti Karneválon a Pecsa nagyszínpadán lép színpadra a Quimby, valamint az idén 25 éves Korai Öröm és a „Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan” zenéjét jegyző Lóci játszik. Az akusztikus pódiumon Kovács Pista (Indigó utca) és Bérczesi Róbert (hiperkarma) lép fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik