Kultúra

Április elsején nyithat az új Budai Parkszínpad

Budai Parkszínpad (Budai Parkszínpad)
Budai Parkszínpad (Budai Parkszínpad)

Kulturális, közösségi tér lesz a húsz éve pusztuló területen. Zenei rendezvényeket nem terveznek, de lehet, hogy a Fröccs Színpad, vagy a Fröccsterasz kifejezés benne lesz az új hely nevében.

A munka nagyobb része elkészült,kész a csatorna- és a vízrendszer, a klíma-, fűtés-hűtés-, és villanyszerelés, valamint a betonozás befejeződött. Az alagsori melegkonyhát már csempézik, írja az Index. Ondrusek Péter, a beruházó Zsigmondkert Kft ügyvezetője a hírportálnak elmondta, a felújított Budai Parkszínpad helyén olyan kulturális, multifunkcionális közösségi teret akarnak létrehozni, ahol a jógatábortól a gyerektáboron keresztül a termékbemutatókig mindenféle rendezvényt lehet rendezni. Városi találkozóhely lesz az Erzsébet téri Fröccsterasz szellemiségében. Azon még gondolkoznak, hogy a Fröccsterasz vagy Fröccs Színpad elnevezést áthozzák-e Budára.

A felújítás költsége a többszöröse lesz a pályázatban vállalt 50 millió forintnak. A bérleti díj viszonylag alacsony de “brutális a beruházási költség”. A bérleti szerződés 15 évre szól, a bérlőnek ezalatt kell kigazdálkodnia a befektetését. (A cég évi nettó 4,2 millió forintot fizet a tulajdonos fővárosnak a 2700 négyzetméteres területért.)

“Itt nem lesz rockkocsma, se romkocsma. A zenekari árkot vízzel töltjük fel. Max akusztikus hangulatkoncert lehet, aláfestő jelleggel” – mondta Ondrusek Péter a lapnak arra a kérdésére, hogy folytatódik-e a zenei élet a parkszínpadon. 

A területet egy XI. kerületi vállalkozáscsoport bérli. A Zsigmondkert Kft. a Meduza Event Kft tulajdonában áll, a mögött pedig Varga Lajos, a Valton Security és a Fröccsterasz tulaja áll.

Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik