Kultúra

Budapesten lép fel a Monty Python sztárja

Eric Idle (monty python, eric idle,)
Eric Idle (monty python, eric idle,)

A Nem a Messiás (Csak egy nagyon haszontalan fiú) a Brian életéből készült színpadi feldolgozás, amit májusban Eric Idle részvételével láthatunk a Sportarénában.

Hetedik éve szerepel a világ színpadjain a Monty Python társulat „Brian élete” című filmjéből készült vígoratórium. A Nem a Messiás (Csak egy haszontalan fiú) című színpadi feldolgozás szerzői a többszörösen díjnyertes Spamalot musical alkotói, Eric Idle és John Du Prez.

A szervezők szerint a darab egy valóságos műfaji kavalkád, a Monty Phyton-alapító Eric Idle szerint egy baroque ‘n’ roll. A Kanadát, Londont, New Yorkot megjárt „Nem a Messiás” az 1979-es Brian élete klasszikussá vált poénjait és természetesen legismertebb slágereit is színpadra állítja.

2009. október 23-án ezzel a darabbal ünnepelte a Monthy Python társulat a 40. születésnapját telt ház előtt a londoni Royal Albert Hallban a BBC Szimfonikus Zenekar és Kórus, neves opera szólisták, valamint az összes, még élő Monthy Python-tag (Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones and Terry Gilliam) közreműködésével.

Ismert magyar énekesek, magyar nyelven adják majd elő a vígoratóriumot. A hazai premier május 31-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ahol vendégként színpadra lép az egyik szerző Eric Idle is a Monty Python társulat világhírű tagja.

Az előadás rendezője Szomor György, főbb szerepekben Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdú Steve és Pintér Dömötör szerepel, valamint olyan komikus színészek, mint Kálloy Molnár Péter, de természetesen nem maradhat ki a Monty Python szellemiségének legnagyobb hazai követője, Galla Miklós sem. A vígoratórium zenei kíséretét a Budafoki Dohnányi Zenekar 80 muzsikusa adja, valamint közreműködik több mint 100 fővel a Budapesti Akadémiai Kórustársaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik