Kultúra

Nyáron jön a halott író sikersorozatának folytatása

könyvfesztivál Budapest (könyv, könyvfesztivál, olvas, )
könyvfesztivál Budapest (könyv, könyvfesztivál, olvas, )

Augusztusban jelenik meg a 2004-ben elhunyt Stieg Larsson Millennium-trilógiájának folytatása, amelyet szintén svéd szerző, David Lagercrantz írt.

Az ötvenévesen szívinfarktusban meghalt Larsson krimitrilógiája, amelynek főhőse a tényfeltáró újságíró, Mikael Blomqvist és a hacker Lisbeth Salander, napjaink egyik legsikeresebb regénysorozata lett. A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől című kötetek 50 országban 75 millió példányban keltek el, a történetből Hollywoodban és Svédországban is filmfeldolgozás készült.

A Svédországban szintén befutott írónak számító David Lagercrantz, akinek 2013-ban Zlatan Ibrahimovic futballsztárról jelent meg nagy sikerű életrajzi munkája, a Millennium-sorozat negyedik könyvének a Det som inte dödar oss (Ami nem öl meg minket) címet adta. A regény augusztus 27-én jelenik meg 35 országban – közölte a svéd Norstedts kiadó szóvivője.

A kiadó korábban már elárulta, hogy a folytatás új elemekből építkezik, és semmit sem tartalmaz majd Larssonnak a negyedik részhez készített vázlataiból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik