Kultúra

Amikor az Európa Kiadó az X-Faktorral találkozik

A hazai underground kultúra nyolcvanas években kultikussá vált zenekara, az Európa Kiadó az X-Faktor pornós múltjáról is híressé vált énekesnőjével lép fel februárban.

A Millenáris színpadára február 20-ára tervezett koncert nemcsak azért lesz különleges, mert az Európa Kiadó már jó ideje nem lépett fel, de a zenekar vendégei miatt is. Itt nem is elsősorban Müller Péter Sziámira gondoltunk, aki az URH zenekarban már társa volt az Európa Kiadó frontemberének, Menyhárt Jenőnek, de az vélhetően jó pár szemöldökfelrántást okoz majd, hogy az X-Faktor sztárja, Krasznai Tünde is ott lesz a színpadon.

A koncerten egyébként a zenekar rajongóinak további meglepetést okozhat az is, hogy az eredeti felállás (Menyhárt Jenő: ének, gitár; Másik János: ének, billentyűs és ütős hangszerek; Kirschner Péter: ének, gitár; Darvas Bence: ének, billentyűs és ütős hangszerek, hegedű, trombita; Fülöp Bence: basszusgitár; Gyenge Lajos: dob) mellett az eseményen néhány szám erejéig bemutatkozik majd egy új Európa Kiadó zenész is.

A zenakar többszöris hibernálása után a több mint 10 évet New Yorkban élő, és néhány éve hazaköltözött Menyhárt Jenő hosszú szünet után kezdett el újra magyar nyelvű dalokat írni, 2013-ban pedig megjelent az Annak is kell című albumuk.
A szervezők szerint a koncert- és színházélményt az igazi kultúrcsemegének számító bevezető program is garantálja. Az Európa Kiadó a fellépése előtt a Mocskos idők című slam poetry estre invitál, ahol Kemény Zsófi, Pion István, Simon Márton, Horváth Kristóf “Színész Bob” slammerek verselnek majd, kísérőzenekaruk pedig a Bob és Bobék Orchestra lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik