Kultúra

Egyedül indult az igazgató a Centrál Színházért

Puskás Tamás (centrál színház, puskás tamás, )
Puskás Tamás (centrál színház, puskás tamás, )

Puskás Tamás egyedül adta be a pályázatát a Centrál Színház értékesítésére és a színház használatában lévő ingatlanok bérletére kiírt tenderre.

A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztetett arra, hogy a Centrál Színház Színházművészeti Nonprofit Kft. fővárosi tulajdonban lévő, 100 százalékos mértékű üzletrészének megvásárlására, valamint a társaság használatában lévő fővárosi ingatlanok bérletére csak együttesen lehetett pályázni.

A Fővárosi Közgyűlés 2014 júniusában döntött arról, hogy kiírják a pályázatot. A vételárat minimum 192 millió forintban állapították meg. Az ingatlanok együttes irányadó bérleti díja pedig havonta mintegy 6,7 millió forint plusz áfa, a bérlet időtartama 10 év, amely alatt a bérlőt terheli az épületegyüttes karbantartási és minden egyéb üzemeltetési költsége.

A pályázat kiírásának lehetősége azért merült fel, mert a Centrál Színházat vezető Puskás Tamás – akinek igazgatói mandátuma 2016. január 31-ig szól – ajánlatot tett a színházat működtető kft. megvételére és a társaság által használt ingatlanok bérbevételére.

Puskás Tamás az MTI kérdésére csütörtökön megerősítette, hogy ő az, aki a Centrál Színház privatizációs pályázatára jelentkezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik