Kultúra

Elképesztő összeget fizettek az egykori first lady leveleiért

Jacqueline Kennedy Onassis leveleiért és képeiérttöbb mint ezren versengtek személyesen, telefonon és online a licitálásban.

Csaknem 30 ezer dollárért – átszámítva 7,8 millió forintért – kelt el a hétvégén egy floridai árverésen Jacqueline Kennedy Onassis divattal foglalkozó személyes levelezése és néhány fényképe.

Az egykori first lady a nyolcvanas évek közepétől haláláig, 1994-ig levelezett a ruháin dolgozó divattervezőkkel. Bill Hamiltonnak, a Carolina Herrera divatház tervezőjének küldött levele az általa rajzolt ruhavázlattal együtt került kalapács alá a Palm Beach Modern Auctions szombati aukcióján. Az elárverezett csaknem harminc tétel között szerepeltek Bob Davidoff, a Kennedy család fotósának felvételei is. Két fekete-fehér fénykép 2200 dollárért – azaz 600 ezer forintért –  talált gazdára.

Az aukciósház közleménye szerint a ritkaságszámba menő levelezés árverése nagy érdeklődés mellett zajlott: több mint ezren vettek részt személyesen, telefonon és online a licitálásban.

A legmagasabb árat, 4500 dollárt – vagyis 1,2 millió forintot – a Fehér Ház renoválásáról szóló, Jacqueline Kennedy Onassis által dedikált könyvért adta egy licitáló. Az aukció teljes bevétele 28 400 dollár volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik