Kultúra

Indexes újságíró kapta a Soma-díjat

soma (soma)
soma (soma)

Szalai Bálint, az Index újságírója vehette át az előző év legjobb oknyomozó újságírói tevékenységét elismerő Soma-díjat vasárnap - közölték az átadógálát követően a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint két, a magyar állampolgárság-szerzés ukrajnai visszásságaival foglalkozó írásáért vehette át a szerző az egymillió forinttal, illetve egy S betűt formázó, Varga Tamás alkotta kisplasztikával járó elismerést.

Lőke András, a Soma Alapítvány kuratóriumi elnökének közlése szerint a 2002-es indulás óta nem érkezett ilyen kevés pályázat, ám nem is volt a művek általános színvonala olyan magas, mint ebben a hullámban. Megjegyezte: a 12 beérkezett pályamű fele olyan kitűnő írás vagy sorozat volt, amelyért “egyáltalán nem szégyelltük volna odaadni a Soma-díjat; ez döbbenetesen magas, eddig soha nem tapasztalt arány”

A Göbölyös József “Soma” Alapítvány honlapján az olvasható: az elismerés célja “emléket állítani Somának azáltal, hogy támogatjuk azt a műfajt, melyben ő a legaktívabb volt, a Magyarországon ma még gyerekcipőben járó tényfeltáró újságírást”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik