Kultúra

Micimackó lenyomta A kis herceget

micimackó (micimackó)
micimackó (micimackó)

Míg a francia regény eredeti illusztrációja nem lelt gazdára, addig Milne remekművének egy szeletéért kisebb vagyont adtak.

A becsült ár háromszorosáért, 314 ezer fontért (122 millió forintért) kelt el egy londoni árverésen Milne Micimackó kuckója című könyvének egy eredeti illusztrációja – számolt be a BBC oldalára hivatkozva az MIT.

E. H. Shepard tusrajza Róbert Gidát, Malackát és Micimackót egy híd korlátjánál ábrázolja, amint botúsztatást játszanak: botokat dobálnak a folyóba, és versenyeznek, kié ér át a híd alatt előbb.

Az először 1928-ban publikált híres grafika, amely a hetvenes évektől egy magángyűjtemény darabja volt, a Sotheby’s keddi gyermekkönyvárverésén került kalapács alá. Az aukción Shepard más illusztrációira is lehetett licitálni. A tusrajzhoz készült ceruzavázlatot tavaly egy árverésen 58 ezer fontért vásárolta meg egy gyűjtő.

Shepard és A. A. Milne négy könyvet készített együtt. A grafikus 1976-ban, 96 éves korában hunyt el – emlékeztetett a BBC News.

Kevésbé volt sikeres Antoine de Saint-Exupéry remekművével, A kis herceggel kapcsolatos párizsi árverés: nem sikerült vevőt találni a könyv első kiadásának egy eredeti akvarelljére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik