Orbán lett a legrosszabb színész az osztrákoknál

Az osztrák színikritikusok szerint a magyar miniszterelnök alakította legrosszabban a jelenkori/modern államférfit – derül ki az ORF cikkéből.
Kapcsolódó cikkek

Hagyományosan a Nestroy-gála végén kerül sor az osztrák színikritikusokból álló zsűri által odaítélt életműdíj átadására. Ezt idén a 71 éves Klaus-Maria Brandauer kapta. A nemzet színészei (Florian Scheuba, Robert Palfrader und Thomas Maurer) moderátorként a legjobb speciális díjakat is átadtak: a „legjobb színiigazgató-előadó” díját Herbert Föttinger, a Josefstadt színház intendánsa, a „legrosszabb színész” díjat Orbán Viktor magyar kormányfő kapta a jelenkori/modern államférfi megformálásáért – írja az ORF.

A díj honlapja szerint a zsűriben 6 kritikus ül: Margarete Affenzeller – Der Standard, Wolfgang Huber-Lang – APA, Peter Jarolin – Kurier, Eva Maria Klinger Wolfgang Kralicek – Falter (Pillangó), Lothar Schreiner – Bühne (Színpad).

A Der Standard szerint a szellemes moderátortrió, Robert Palfrader, Thomas Maurer és Florian Scheuba a helyi intézmények és személyek mellett „elismerte” a minden kritikust kiéheztető stratégiájáért Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is. De a komoly díjak voltak többségben.