Kultúra

Óriási muri készül Tokaj-Hegyalján

Nyitott pincék, borszentelés, futóverseny és Csepregi Éva-koncert is lesz.

Nyitott pincékkel és hegyközségi borversennyel indul a hétvégén Tokaj-Hegyalján az Őszi Tállya Fesztivál, amelyet a hagyományos Szent Vencel-napi borszentelés alkalmából rendez a Tállyáért Egyesület szeptember 26-28. között.

A szervezők közleménye szerint Idén először egy közös futáson is részt lehet venni. A Mádról Tállyára futók a 7 kilométeres táv legyőzésével a tokaj-hegyaljai települések és borászatok közötti összefogás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A rajtpisztolyt Szepsy István süti el, aki tavaly Olaszországban elnyerte a borvilág Oscar-díját. A futás útvonalán felsorakozó tokaj-hegyaljai pincék hordókról kínálják a résztvevőknek a frissítőket.

A vasárnapi ünnepi misén pedig a hagyományoknak megfelelően megszentelik majd az idei borokat és felvonulnak a tokaj-hegyaljai borlovagrendek. A hét végén a településre látogatók négy új kiállítást láthatnak és tárlatvezetésen is részt vehetnek az újra megnyitott Maillot-kastélyban. A kastély udvarán a kézműves vásáron helyi termelők és mesterek mutatkoznak be. A színpadon napközben táncbemutatók láthatók, este Deniz és Csepregi Éva ad koncertet.

Részletes program itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik