Kultúra

Budapesti retrókoncerttel készül az Infected Mushroom

A pszichedelikus trance csúcsbandája visszanyúl a kilencvenes évekbeli gyökereihez.

Minden rétegműfajnak megvannak azok a meghatározó alakjai, akiket az adott szubkultúra határain kívül is szokás ismerni. A pszichedelikus trance legnagyobb hatású és leghíresebb alkotócsapata kétségkívül az izraeli Infected Mushroom.

Erez Eisen és Amit Duvdevani 1996-ban találkoztak, hogy a psytrance műfaj Lennon és McCartney-jaiként írják be nevüket a zenei lexikonokba. Spirituális atmoszférájú, ritmikai elemekben és effektekben gazdag zenéjük lassan két évtizede csábítja misztikus utazásra és frenetikus bulizásra a műfaj szerelmeseit.

Fotó: Europress

Az Infected Mushroom a folklorisztikus hatások elektronikus zenei alapokkal való ötvözésével egy olyan stílust alkotott, amelyben transzcendens látomásként elevenednek fel távoli kultúrák ősi rituáléi és a tudatalattink legmélyéről előhívott emlékek. Intelligens, utaztató zenéjük a test és a lélek harmóniáját szolgálja.

A csapat immár jól ismert, visszatérő vendégként koncertezik hazánkban: 2010-ben a Szigeten, 2011-ben a Fridge Fesztiválon léptek fel, 2012 óta pedig minden évben a Budapest Parkban találkozhatunk velük. Holnapi koncertjük különlegessége, hogy az elmúlt évek drum’n’bass és dubstep irányú kísérletezgetései után visszatérnek kilencvenes évekbeli gyökereikhez, hogy egy eredeti hangzású „Old School LIVE” koncerttel hozzák tűzbe a rajongókat.

Budapest Park, 2014. szeptember 19., péntek, 19.00  Az esemény Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik