Kultúra

Barney Ross és a „bűn városa” újra a vásznon

Sin City 2. és Feláldozhatók 3. premier a vásárhelyi Mozaik Moziban.

Barney Ross és csapata, valamint Frank Miller bűnös és kaotikus képregényvárosa visszatér a mozivászonra.

Sin City 2 és Feláldozhatók 3 premier (valamint még egy sor vicces vagy épp izgalmas film) a vásárhelyi Mozaik Moziban.

Mutatjuk az e heti műsorkínálatot.

22 Jump Street – A túlkoros osztag

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A rossz rendőr is hasznos – ha tejfeles képű. A kopasz osztag tagjai különlegesek: olyan éretlenek, hogy feltűnés nélkül elvegyülhetnek a fiatalkorú bűnözők között. Jenko (Channing Tatum) nem túl eszes, de legalább kemény, társa Schmidt (Jonah Hill) még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így főnökük, Dickson kapitány (Ice Cube) új bevetésre küldi őket. A páros ezúttal egy nagyon gyanús főiskola felé veszi az irányt. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 28-31.: 16:30-kor

A galaxis őrzői

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal “támad”. Ez a látványos és akciódús űrkaland a “Galaxis őrzői” amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal – Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 25-27.: 18:30-kor

A majmok bolygója – Forradalom

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után, övék a világ, és Caesar a vezetőjük. Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélő csoportjaik bizonytalan, átmeneti békét kötöttek az uralkodó fajjal. Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti. Előbb-utóbb ki fog törni a csata, amely vagy az embereket vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 27.: 20:30-kor

A vihar magja

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Van, aki menekül, ha balszerencse közeleg, van, aki minél közelebb szeretne lenni – a kíváncsiság néha erősebb a félelemnél. Egy kisvároshoz tornádó közelít. Sőt, nemcsak egy tornádó – egy különleges légköri jelenségnek köszönhetően egy sor forgószél támad egymás után ugyanarra a pontra. A városon kiszámíthatatlan és halálos erejű ciklonok söpörnek végig. Aki tud, menekül, aki elkésett vele, az biztos menedéket keres. De olyanok is akadnak, akik megpróbálnak bejutni a tornádó legközepébe – számukra ez a mindent elsöprő vihar életük kivételes lehetősége. Talán még az életüket is odaadnák érte. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 25.: 16:45-kor
augusztus 26.: 20:30-kor
augusztus 27.: 16:45-kor

Csingiling és a kalóztündér

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Csingiling visszatér, hogy elkalauzolja a rajongókat Pán Péter mesebeli világába. A Csingiling és a Kalóztündér egy vérbeli tengeri kaland, amelynek középpontjában Zarina, a tündérpor őrzője áll. A kíváncsi természetű tündérlány puszta jóakaratból hatalmas galibát okoz, ezért száműzik Tündérzugból. Rövidesen egy csapat kalózzal paktál le, a titokzatos Koponya-szikla környékén. Csingiling és barátai tehát útnak indulnak, hogy kiderítsék, mi az igazság a kalózhajó fedélzetén, illetve, hogy visszaszerezzék a kék tündérport, amelytől az egész birodalom sorsa függ. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 25-27.: 13:30-kor és 15:00-kor
augusztus 28-31.: 14:30-kor

Lucy

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.(PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 26.: 16:45-kor

Sin City: Ölni tudnál érte

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 28-31.: 18:30-kor

Szexvideó

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Mi tesz jót egy házasságnak? A sokféle lehetséges válasz közül e film hősei arra szavaznak, hogy a legjobb egy éjszakára megszabadulni a gyerekektől, és csinálni egy házi videófilmet. Mármint: szexfilmet. Csak saját használatra, csak az unalmas hétköznapok leküzdése céljából. Ám a kalandos kedvű pár (Cameron Diaz, Jason Segel) másnap reggel arra ébred, hogy titkos videokazettájuk eltűnt. Rettentően megrémülnek: attól félnek, hogy a felvétel rossz kezekbe került és onnan egyenesen a netre juthat, akkor pedig nekik végük. Őrült, kétségbeesett, a lehetetlentől sem visszariadó hajsza veszi kezdetét, mely a legváratlanabb helyszínekre (többek között egy pornószakember (Jack Black) nagyvállalatának központjába) is elvezeti őket. A szexvideóknak mindig ugyanaz a vége. A vígjátékok azonban szolgálhatnak néhány nagy meglepetéssel. (PORT.hu)

Vetítik
augusztus 25.: 20:30-kor

The Expendables – A feláldozhatók 3.

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A Feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel nézzenek szembe. Barney, a profi főnök már megszámlálhatatlan bevetést vezetett, rengeteg szövetségest szerzett, és ellenségei számát is szépen gyarapította. Ám akivel most kell megbirkóznia a veterán zsoldosnak, arra ő sem számított. Váratlanul felbukkan Barney egykori társa, Conrad Stonebanks (Gibson) akivel annak idején együtt alapították meg a verhetetlen Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag, a könyörtelen fegyverkereskedő egyszer már megmenekült Barney karmai közül, és most bosszúra éhes: végleg le akar számolni egykori bandájával, célja, hogy kiiktassa a Feláldozhatókat. Ám Barneynak is megvan a maga terve. Fiatal zsoldosokkal frissíti a csapatot, akik gyorsaságukkal, technikai tudásukkal felrázzák a berozsdásodott gépezetet. És megkezdődik az eddigi legszemélyesebb Expendables hadjárat.(PORT.hu)

Vetítik
augusztus 28-31.: 20:30-kor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik