Kultúra

Nézőcsúcs a borfeszten

Soha nem látott tömeg gyűlt össze a Kossuth téren a borfesztivál ötödik napjára.

Aligha nem „nézőcsúcsot” döntött a vásárhelyi bor- és pálinkafesztivál ötödik napja. Az esti koncertekre a sétálóutcán és a Kossuth téren ott korábban soha nem látott tömeg gyűlt össze.

Forrás: Vásárhely24

A keddi napot az Indigó utca zenekar nyitotta. A fehérvári együttes, energikus, mégis lágy dallamait egy igazi magyar popsztár, a banda Pont, pont, pont és Kital-Álom című dalainak társszerzője Fluor Tomi kísérte.

Forrás: Vásárhely24

A már délután is népes, fesztiválozó embertömeg hattól a New Level Empire egyedi hangzású, a rockot a modern elektronikus zenével ötvöző muzsikájából kapott ízelítőt.

Forrás: Vásárhely24

Eközben a BFMK előtti kis színpadon kitüntették a fesztivál – a szakmai és laikus, „műkedvelő” zsűri által – legjobbnak ítélt borait. A Koch pincészet több kategóriában is magabiztosan nyert. A dél-alföldi borász família a Vásárhely Bora cím mellett több más elismerését is kiérdemelt.

Forrás: Vásárhely 24

Nem sokkal később már mozdulni sem lehetett a művelődési központ előtt. A magyar hiphop zene álló csillaga, sokak legújabb nagy kedvence, Marsalkó Dávid és a Halott Pénz adott – némi csúszással – hét körül koncertet a borfesztivál kis színpadán. A bulit végig taps, sikítás és hangos ováció kísérte.

Forrás Vásárhely24

Néhány méterrel odébb, a BFMK falai közt Szentpéteri Csilla „játszott versenyt” vásárhely vállalkozó kedvű muzsikusaival. Egy hangszersimogató keretében ugyanis az est folyamán bárki kipróbálhatta a város frissen vásárolt koncertzongoráját.

Forrás Vásárhely 24

Háromnegyed nyolckor állt színpadra a furcsa nevű AMÚGY n.i.n.c.s. együttes. A fiatal – 2013 tavaszán alapított – ugyanakkor végtelenül profi makói funky-blues együttes rövid, ám annál erőteljesebb koncertjét egy apró, mégis lelkes közönség csápolta, táncolta végig a főtéri pódium előtt.

Forrás: Vásárhely24

Fél kilenc után nem sokkal állt színpadra, az est legjobban várt zenekara a Magna Cum Laude. A még csak hangoló bandát is végeláthatatlan tömeg hallgatta a Kossuth téren, a Vidéki sanzont, a Pálinkát és Színezd újrát pedig, immáron élesben már ezres létszámú, az Andrássy utcáig kígyózó embersereg énekelte együtt Mező Misivel.

Forrás: Vásárhely 24

A Magna Cum Laude koncertjével egy időben lépett színpadra vásárhelyi T-34 együttes. A klasszikus kemény rockot játszó banda kellően megadta az alaphangulatot az est másik siker zenekarának, a Depresszió koncertjének.

Forrás Vásárhely24

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik