Kultúra

Pusztító vihar a Mozaik Moziban

Itt a vásárhelyi filmszínház e heti kínálata

Vásárhelyen is „lecsap” a legújabb hollywoodi katasztrófamozi, A vihar magja.

És, hogy mi lesz még a héten a Mozaikban? Mutatjuk az aktuális filmkínálatot.

A galaxis őrzői

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal “támad”. Ez a látványos és akciódús űrkaland a “Galaxis őrzői” amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal – Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 18-20.: 16:45-kor és 20:30-kor
augusztus 21-24.: 18:30-kor

A vihar magja

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Van, aki menekül, ha balszerencse közeleg, van, aki minél közelebb szeretne lenni – a kíváncsiság néha erősebb a félelemnél. Egy kisvároshoz tornádó közelít. Sőt, nemcsak egy tornádó – egy különleges légköri jelenségnek köszönhetően egy sor forgószél támad egymás után ugyanarra a pontra. A városon kiszámíthatatlan és halálos erejű ciklonok söpörnek végig. Aki tud, menekül, aki elkésett vele, az biztos menedéket keres. De olyanok is akadnak, akik megpróbálnak bejutni a tornádó legközepébe – számukra ez a mindent elsöprő vihar életük kivételes lehetősége. Talán még az életüket is odaadnák érte. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 21.: 16:45-kor
augusztus 22.: 20:30-kor
augusztus 23.: 16:45-kor
augusztus 24.: 20:30-kor

Csingiling és a kalóztündér

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Csingiling visszatér, hogy elkalauzolja a rajongókat Pán Péter mesebeli világába. A Csingiling és a Kalóztündér egy vérbeli tengeri kaland, amelynek középpontjában Zarina, a tündérpor őrzője áll. A kíváncsi természetű tündérlány puszta jóakaratból hatalmas galibát okoz, ezért száműzik Tündérzugból. Rövidesen egy csapat kalózzal paktál le, a titokzatos Koponya-szikla környékén. Csingiling és barátai tehát útnak indulnak, hogy kiderítsék, mi az igazság a kalózhajó fedélzetén, illetve, hogy visszaszerezzék a kék tündérport, amelytől az egész birodalom sorsa függ. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 17-19.: 13:30-kor és 15:00-kor
augusztus 20.: 15:00-kor
augusztus 21-24.: 13:30-kor és 15:00-kor

Így neveld a sárkányodat 2

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking. Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 23-24.: 10:00-kor

Lucy

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.(PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 17-22.: 18:45-kor
augusztus 23.: 20:00-kor

Repcsik: A mentőalakulat

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Rozsdás, az egyszerű kisvárosi permetezőgépből lett repülőbajnok visszatér, hogy új szerepben próbálja ki magát a Disney legújabb, nagy fordulatszámon pörgő animációs kalandfilmjében. Miután kiderül, hogy motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül a versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért, légimentőnek áll. Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a “szárnyai alá”, hogy légitűzoltót faragjon belőle. Ebben segítségére vannak a csapattársak: Rigó, a romantikus lelkű oltógép, a komor és bölcs Szélvihar, valamint a mindig serény, bulldózerekből és markológépekből álló Lánglovagok oltóbrigád. Rozsdásnak azonban hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására pedig nagy szüksége lesz, amikor a Dugattyúcsúcs Nemzeti Park lángba borul, ráadásul pont akkor, amikor egy fontos vendégekkel zsúfolt estély veszi kezdetét a közeli szállodában. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 20.: 13:30-kor

Szexvideó

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Mi tesz jót egy házasságnak? A sokféle lehetséges válasz közül e film hősei arra szavaznak, hogy a legjobb egy éjszakára megszabadulni a gyerekektől, és csinálni egy házi videófilmet. Mármint: szexfilmet. Csak saját használatra, csak az unalmas hétköznapok leküzdése céljából. Ám a kalandos kedvű pár (Cameron Diaz, Jason Segel) másnap reggel arra ébred, hogy titkos videokazettájuk eltűnt. Rettentően megrémülnek: attól félnek, hogy a felvétel rossz kezekbe került és onnan egyenesen a netre juthat, akkor pedig nekik végük. Őrült, kétségbeesett, a lehetetlentől sem visszariadó hajsza veszi kezdetét, mely a legváratlanabb helyszínekre (többek között egy pornószakember (Jack Black) nagyvállalatának központjába) is elvezeti őket. A szexvideóknak mindig ugyanaz a vége. A vígjátékok azonban szolgálhatnak néhány nagy meglepetéssel. (PORT.hu)

Vetítik
augusztus 22-24.: 16:45-kor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik