Kultúra

Még három nap – itt a hétfői program

Mutatjuk a belvárosi „borfeszt” mai műsorkínálatát.

Három nap előttünk, három utánunk. Félidejéhez ért a vásárhelyi borfesztivál. Persze maradt még program bőven. Íme, itt a hétfői műsorkínálat.

Szabó Balázs Band (16:00)

Forrás: Youtube.com/Szabó Balázs Bandája

A mai magyar alternatív zenei élet egyik kimagasló tehetsége, egy igaz modern polihisztor, Szabó Balázs énekes-dalszerző-multiinstrumentalista és zenekara áll, sajátos, a népzene, a rock és a blues elemeit ötvöző dalaival színpadra ma délután négy órakor a Kossuth téren.

Pribojszki Mátyás (17:00)

Forrás: Youtube.com/Mátyás Pribojszki

A szájharmonika egyik legnagyobb magyar mestere Pribojszki Mátyás és a blues zene számos hazai kiválóságát felvonultató Pribojszki Mátyás Band áll ma késő délután színpadra a sétálóutcán. Vendég Almási Attila szaxofonos.

Álomkép – Bereczki Zoltán koncertje (18:00)

Forrás: Youtube.com/BereczkiZoltanVIDEO

Bereczki Zoltán az Álomkép című, 2010-ben megjelent lemezbemutató, -népszerűsítő turnéjának keretében ad koncertet Hódmezővásárhelyen. A hétfői fellépésén a tévékben, rádiókban nagy sikert aratott Kerek egész, illetve a Szállj velem című dalait is minden bizonnyal előadja majd. Vendégelőadóként színpadra lép a Voice című műsorból ismert Veres Mónika.

Babos-Nika Project (20:30)

Forrás: Youtube.com/Szilvia Szabó

Babos Gyula, Liszt Ferenc-díjas dzsessz-gitáros, a műfaj egyik igazi hazai legendája is hangszert ragad ma este fél kilenckor a borfesztiválon. A nemzetközileg is ismert és elismert zenész Veres Nikával áll ki a borfesztivál pódiumára.

Rúzsa Magdi (21:30)

Forrás: youtube.com/Magdolna Rúzsa

A 2006-os Megasztár nagy felfedezettje, a „magyar Janis Joplinként” is emlegetett, de őt sok tekintetben túl is szárnyaló Rúzsa Magdi és öt fős zenei kísérete ad ma este fér tíztől koncertet a Kossuth téren.

Ökrös Tibor és népi zenekara (22:30)

Forrás: Youtube.com/Béla Riegel

Ökrös Tibor hegedűművész, prímás és barátai muzsikálnak este fél tizenegytől a belvárosban. Az Európa szerte ismert cigányzenész korábban olyan neves zenekarokkal zenélt együtt, mint a világhírű Rajkó együttes, a Magyar Honvédség Honvéd Együttes népi zenekara, a 100 tagú Cigányzenekar, az Állami Népi Együttes vagy épp Berki László és Oláh Jenő prímások.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Bornemissza Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik